Het werelderfgoed van Kinderdijk en de inferieure infrastructuur

De infrastructuur van Kinderdijk klopt niet. Er zijn nu parkeervergunningen/BOA’s, de toerist is er éénmalig en waar ruimte is wordt geparkeerd. In Alblasserdam parkeren is een deeloplossing, velen rijden op de routeplanner. Vanuit Nieuw-Lekkerland is het onlogisch, doorrijden en dan terug met de pendelbus.

Oversteken is wachten met één oversteekplaats. Honden vooral vroeg uitlaten, want zonder wandelpaden moet je het fietspad op. Met veel fietstours/-verhuur én onervaren buitenlanders op de fiets, is het laveren. Bij gebrek aan genoeg afvalbakken ruim ik wekelijks de voortuin op en zie ik overal troep.

Kinderdijk commercieel uitnutten kan, maar laat het woongenot van bewoners niet uit het zicht.

Helma van Wanrooij, Kinderdijk


25 parkeerboetes in Kinderdijk

kinderdijk • BOA's deelden vrijdagmiddag in Kinderdijk 25 boetes uit aan foutparkeerders. In het dorp geldt een parkeerverbod, met uitzondering van vergunninghouders. 

‘Corona is nagenoeg voorbij en de toeristenstroom neemt weer toe', stelt de politie op Instagram. ‘Heel fijn voor onze ondernemers, maar ook de parkeeroverlast neemt toe. Zo veroorzaken bezoekers van de molens ook parkeeroverlast.'