De Alblas dreigt koppositie kwijt te raken

oud-alblas • Lange tijd was De Alblas de onaantastbare koploper in de derde klasse C. Maar na een kwakkelperiode is de riante voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen en kan Hardinxveld de koppositie overnemen.

De Alblas kwam dinsdagavond in een zeer matig duel tegen SV Meerkerk niet verder dan 1-1. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Stefan Bakker opende de score, Thijs van Klij egaliseerde uit een strafschop. De Alblas leidt nog wel, met één punt voorsprong op buurman Alblasserdam. Als Hardinxveld het gestaakte duel tegen Lekkerkerk (3-3, Hardinxveld begint vervolg met strafschop) echter wint, zijn de Hardinxvelders de nieuwe koploper.

'Ontsteltenis' bij Peursum na verlies in Asperen

asperen • Peursum leed dinsdagavond op het harde kunstgras in Asperen een 3-1 nederlaag. Tot grote teleurstelling en verbazing van alles en iedereen uit Giessenburg.

Ook bij Peursum-trainer Hans Harmans, die het verlies als volgt verwoordde. “Ik vind het lastig om een analyse te geven. Maar het was duidelijk niet onze wedstrijd…” Na een redelijk gelijkopgaande eerste helft leek de rust zonder doelpunten te worden bereikt. “Maar heel ver in blessuretijd werd het door een frommelgoal toch nog 1-0 voor Asperen. In de tweede helft kwamen wij met een loepzuivere goal op gelijke hoogte, maar op advies van hun grensrechter werd het doelpunt om onduidelijke redenen afgekeurd. Na afloop verontschuldigde de scheidsrechter zich voor deze beslissing.”

Tot overmaat van Giessenburgse ramp lag de bal na vijf seconden aan de andere kant in het netje. Peursum rechtte de rug. Marnik Korevaar scoorde de aansluittreffer; 2-1. Peursum kreeg kansen en raakte zelfs de kruising. Een tiental minuten later was de wedstrijd beslist, toen Asperen 3-1 maakte. “Een vreemde avond, waarin we goed hebben gespeeld en veel kansen hebben gecreëerd. Net als in Giessenburg was er geen verschil tussen beide teams, maar helaas wel op het scorebord.”

Voorjaarsconcert Euphonia

meerkerk • Muziekvereniging Euphonia Meerkerk verzorgt op zaterdag 23 april het Voorjaarsconcert in Dorpshuis De Linde te Meerkerk.

Het concert vangt aan om 20:00 uur en de zaal is geopend vanaf 19:30 uur. Ook het leerlingenorkest van Euphonia zal tijdens het concert te beluisteren zijn.

Car-sale Waal

langerak • Op het schoolplein in Waal, Lekdijk 82a in Langerak, vindt zaterdag 23 april van 13.00 tot 16.00 uur een car-sale plaats. Vijftig procent van de opbrengst is voor zendingswerk in Albanië. Meedoen kan door een app te sturen via 06-12908610.