Ouderwets SV Meerkerk

meerkerk • Op het eigen De Burcht had SV Meerkerk geen moeite met Schoonhoven. De 4-1 zege sprak boekdelen. "Ik heb weer het Meerkerk van voor de winter gezien", oordeelde trainer Gert-Jan Koekkoek. Hij zag Floren Streefkerk snel de score openen. Toen de thuisploeg verzuimde meer afstand te nemen, doelpuntte Schoonhoven wel. "Maar we gaven meteen door een goal van Dietmer Mesker het goede antwoord." De 2-1 ruststand werd kort na de spelhervatting door Daan van der Leun uitgebreid en de wedstrijd was gespeeld. In de slotfase tekende Youri van Blanken voor de 4-1 eindstand.


Streefkerk pakt de draad weer op

krimpen aan de lek • Vorige week kaapte tegenstander Dilettant nog de tweede periodetitel voor de neus van Streefkerk weg. Op 'Krimpen' waren de mannen van Pieter Lagendijk duidelijk te sterk. "We kenden een goede start met goals van Olaf Wols en Christiaan de Jong. Daarna hadden we moeten uitlopen naar meer. Dat lukte niet, maar we trokken de voorsprong wel zakelijk over de streep trekken."


SteDoCo zet sterke serie door

hoornaar • Voor de zoveelste keer op rij bleef SteDoCo ongeslagen en werd er een welkome winst geboekt. Het bezoekende Ter Leede dolf met 3-1 het onderspit. Na de vroege 1-0 van Vincent Verheul volgde snel de gelijkmaker. Met een dubbele wissel wist trainer Frans Adelaar de match in het Hoornaarse voordeel te beslissen. "Enkele spelers kunnen geen hele wedstrijd spelen. Dat geldt zeker voor Joran Schröder, die samen met Benjamin van Wanrooij een halfuur voor tijd werd ingebracht", aldus Adelaar. "De automatismen kwamen weer terug. Door een goal van Schröder en een eigen doelpunt werd de wedstrijd beslist."


Schelluinen lelijk onderuit

sprang-capelle • In de eerste helft leek er na de goal van Mergim Shala voor Schelluinen geen vuiltje aan de lucht. Maar na de rust kantelde de wedstrijd in het nadeel van de kersverse periodekampioen. Met een 3-1 nederlaag als resultaat. "Op voorhand was ik er al bang voor, voetballen na een periodetitel is altijd moeilijk", baalde Schelluinen-trainer Richard van Gils. "Halverwege hadden we met 2-0 moeten leiden, maar kort na rust stonden we met 2-1 achter en toen knakte het bij ons."


Ameide te slap

berkenwoude • Tegen het bijna gedegradeerde FC Perkouw speelde Ameide een niet al te beste wedstrijd en leed een terechte 3-1 nederlaag. "Zeg maar gerust een hele slechte wedstrijd. Vooral de tweede helft was veel te slap. Zo bedroevend heb ik Ameide nog niet zien spelen", aldus een teleurgestelde trainer Jan Verveer. "De aansluittreffer van Roel de Kruijk gaf even hoop. Dit geeft stof tot nadenken, want de streep komt heel dichtbij."