• De burgemeester en de kinderburgemeester openen Olympia.
• De burgemeester en de kinderburgemeester openen Olympia. Foto: Geurt Mouthaan

Olympia heropent op nieuwe locatie

groot-ammers • Sportschool Olympia in Groot-Ammers heropende vrijdag op een nieuwe plek. 

Klanten van de kantoorboekhandel die hier vroeger zat, zullen maar weinig meer herkennen. De boeken en kantoor- en huishoudartikelen hebben plaatsgemaakt voor fitnessapparaten in alle soorten en maten. Het eerste dat opvalt is de ruimtelijkheid. "We hebben hier zoveel vierkante meters meer dat we het aantal apparaten fors uit hebben kunnen breiden en het toch veel ruimer op konden stellen", knikt eigenaar Jarno Boere. "Dat bevalt nu al heel goed. Toen mijn medewerkers het voor het eerst zagen, reageerden ze met een grote grijns: 'Wauw!'. We hebben deze kans aangegrepen om heel veel nieuwe apparaten aan te schaffen. Er zijn maar heel weinig sportscholen die deze al hebben."

Bijna vijf jaar geleden nam Jarno Boere de 150 meter verderop liggende sportschool Olympia over. Zijn zoektocht naar een nieuwe en ruimere locatie leverde het Novy pand op. "Onze klanten hoeven niet verder te reizen, het heeft meerdere etages, eigen parkeergelegenheid achter het pand en het dubbele aan vierkante meters."
De verdeling in etages greep hij in de eerste plaats aan voor een tweedeling. "Op de begane grond is er ruimte voor de reguliere sporters voor cardio en krachttraining, op de verdieping erboven is het vooral voor jongeren die zwaardere krachttraining beoefenen. Tevens is er een groepszaal waar ook virtuele training gegeven kan worden. De muziek is daarop aangepast. Het zijn verschillende doelgroepen die we op hun eigen manier willen bedienen." Daarbij hoort de oplettendheid van Jarno en zijn trainers dat de oefeningen goed worden uitgevoerd. Op de onderste etage bevindt zich de Ammerse fysiotherapiepraktijk Fysio inMotion. "Een ideale samenwerking, omdat je bij een blessure daar terecht kunt. De praktijk maakt ook gebruik van onze apparaten voor hun behandelingen."
De verbouwing en inrichting hield hij voor de volle honderd procent in eigen hand. Bijzonder is dat meerdere trouwe klanten hebben geholpen met het strippen van het pand. "Zij hebben echt fantastisch werk geleverd, en zo kunnen we nu allemaal sporten in een totaal vernieuwde sportschool." Meer informatie: sportcentrumolympia.nl.