• Adrie Tukker tijdens het afscheid.
• Adrie Tukker tijdens het afscheid. Foto: Aangeleverd

Lek en Waard Wonen zwaait Adrie Tukker uit

molenlande • Tijdens een dag vol ontmoetingen heeft Adrie Tukker na twintig jaar afscheid genomen van Stichting Lek en Waard Wonen. 

Jarenlang gaf zij leiding aan de wooncorporatie, die inmiddels ruim 2.550 sociale huurwoningen verhuurt in Langerak, Nieuwpoort, Groot-Ammers, Streefkerk, Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Adrie Tukker werd deze dag verrast en opgehaald met een boot om zo langs de dorpen en stad te gaan waar de corporatie actief is. De medewerkers van Lek en Waard Wonen namen afscheid tijdens een ontbijt in het Arsenaal in Nieuwpoort. 

Namens de organisatie ontving Adrie Tukker een drietal bomen om te planten in het werkgebied. "Ik kijk terug op een hele mooie periode waarin ik mij met passie ingezet heb voor de volkshuisvesting", stelde ze. 'Adrie Tukker kenmerkt zich door een bevlogen persoonlijkheid, bescheiden, altijd goed voorbereid, integer en erg sociaal betrokken, zowel op de huurders als op de medewerkers' laat de corporatie in een persbericht weten. Dit werd ook genoemd tijdens de afscheidsspeech door Dick de Kock, voorzitter van de huurdersvertegenwoordiging. "Adrie is de verbindende factor geweest, tussen huurders en de organisatie, altijd op basis van wederzijds vertrouwen en respect.” 

Adrie begon bij Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland, begeleidde de omvorming naar een stichting en de latere fusies met Lek en Waard wonen uit Nieuwpoort/Langerak en Woningstichting Beter Wonen Streefkerk. Haar opvolger wordt waarschijnlijk in april bekend gemaakt. Als interim bestuurder is Ben Wouters aangesteld. De Raad van Commissarissen bedankte Adrie Tukker voor alles wat zij voor de organisatie en voor de huurders heeft betekend. 'Haar ambitie, menselijkheid en betrokkenheid hebben ervoor gezorgd dat Lek en Waard Wonen is uitgegroeid tot een gezonde en professionele organisatie.'