• Nick Verheul.
• Nick Verheul. Foto: Geurt Mouthaan

Welkoop houdt eerste Voorjaarsdag

giessenburg • Welkoop Giessenburg houdt zaterdag 16 april de eerste Voorjaarsdag. Bezoekers zijn van 9.00 tot 17.00 uur welkom voor allerlei (plattelands)activiteiten.

Twee jaar lang moesten de medewerkers van Welkoop Giessenburg zich noodgedwongen inhouden: de coronamaatregelen zorgden ervoor dat het houden van evenementen niet mogelijk was. "Daarom zijn we heel blij dat we nu de Voorjaarsdag kunnen houden", knikt Nick Verheul, zaterdagmedewerker én stagiair bij Welkoop Giessenburg. Hij tekende de afgelopen weken voor de organisatie van dit evenement. Zijn inspanningen leiden tot een gevarieerd aanbod voor jong en oud.

Zo worden er van 10.00 tot 14.00 uur poffertjes gebakken en gratis uitgedeeld aan de bezoekers. Nick: "Daar zorgt de speeltuinvereniging uit Giessenburg voor. De ijsboerderij van de familie Den Boer, ook uit Giessenburg, verkoopt daarnaast ijsjes. Die zijn van 11.00 tot 17.00 uur verkrijgbaar. En we schenken gratis koffie en limonade." Naast het eten en drinken zijn er allerlei activiteiten. Van 10.00 tot 15.00 uur worden er schapen geschoren. "Kinderen kunnen ponyrijden naast en achter de winkel. We hebben een ruim parcours daarvoor uitgezet", vult Nick aan. "Er zijn verspreid over het terrein dieren te vinden, zoals lammetjes, een veulen en pas uitgebroede kuikentjes."

Voor eigenaren van honden is er een speciale hondenwandeling ,die om 11.00 uur van start gaat. Een voedingsdeskundige van FarmFood geeft advies en deelt goodiebags uit. "Daarnaast hebben we een parcours uitgezet waar de honden kunnen spelen. Na afloop van de wandeling is er een gratis hondenbuffet én een ballenbak. Natuurlijk kun je in de winkel en het buitenterrein terecht voor alle spullen om de tuin zomerklaar te maken. Het gaat echt een mooie dag worden."