Streefkerk mazzelt in Berkenwoude

berkenwoude • Het was volgens Streefkerk-trainer Pieter Lagendijk niet om aan te gluren. “Ik heb niet genoten, maar ik ben wel blij met de punten. We hebben vandaag mazzel gehad, een gelijkspel was ook prima geweest”, aldus Lagendijk. Na de 0-0 ruststand kwamen de bezoekers via Christiaan de Jong op voorsprong. Een dekkingsfout van het Streefkerkse centrale duo leidde de prachtige gelijkmaker van hekkensluiter FC Perkouw in. “Maar vrijwel in de volgende aanval werd Andy van Vugt gevloerd. Hij schoot de terechte strafschop zelf onberispelijk binnen en bezorgde ons de gelukkige overwinning.”


Arkel opnieuw onderuit

arkel • Op Schoonzigt ging Arkel met 1-2 pijnlijk onderuit tegen Wilhelmina ’26. “Zo zonde en weer zo zuur. We creëren meerdere kansen, waarvan alleen IJsbrand van Eldik voor rust er eentje weet te benutten. Uit een ingooi komt Wilhelmina’26 op gelijke hoogte en staat het halverwege weer gelijk. Door omschakeling naar een ander systeem krijgen we meer grip op de wedstrijd. En ook weer kansen. Maar opnieuw is een ingooi ons fataal. Dat mag gewoon niet, ook al valt de bal ongelukkig op de rug van een van onze verdedigers. Het geluk zit even niet aan onze kont”, besefte oefenmeester Leon Elands na afloop.


Luuk Kuylenburg matchwinner

groot-ammers • Blije gezichten bij Groot-Ammers na afloop van de gewonnen pot tegen Lekkerkerk. "Eindelijk, na drie gelijke spelen en dus geen nederlaag is deze overwinning lekker. Er zit ook meer schwung in de ploeg, er is goed gevoetbald met druk op het doel van Lekkerkerk”, aldus een tevreden coach Ferry van Dijk. Hij zag Bob van Oosterhout de gelijkmaker scoren en de jonge Luuk Kuylenburg de winnende treffer.


Schelluinen heeft concurrent in zicht

vuren • Opnieuw was er sprake van een moeizame overwinning van Schelluinen. In Vuren werd een magere 0-1 uitslag behaald. Doelpuntenmaker was Damien de Jong. "Na het enige foutje van de Vurense doelman. De volley van Damien, van de zijkant in één keer op de slof, had 'ie wel moeten kunnen hebben in mijn ogen”, aldus Van Gils. "Zelf niet gemakkelijk winnen en BLC en GVV'63 zien verliezen, dat is lekker.”


Moeilijke middag voor Ameide

krimpen aan de lek • Op het natuurgras van Dilettant was het voor de bezoekers uit Ameide geen pretje. "Ook door de wind was het lastig voetballen. We hebben weinig tot niets gecreëerd. Vorige week lukte het wel, vandaag niet”, zag een teleurgestelde Ameide- trainer Jan Verveer na de 2-0 nederlaag. Door een terechte strafschop kwam zijn ploeg op achterstand. "En na de rode kaart van Richard den Hartog was het wel gebeurd.” De tweede Krimpense treffer was slechts een formaliteit.