Goede Doelen-winkeltje open

meerkerk • Zaterdag 26 maart is het Goede Doelenwinkeltje, Zouwendijk 53 in Meerkerk, weer open van 9.00 tot 12.00 uur. 


Lezing over planten 

papendrecht • Natuur- en vogelwacht Alblasserwaard houdt op woensdag 30 maart de ledenvergadering in het Streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht, op de grens met Wijngaarden. Voor de pauze zullen de gebruikelijke punten van de ledenvergadering worden behandeld. 

Na de pauze zal een lezing worden gegeven door plantendeskundige Bram van Vliet. Bram. Hij verzorgt cursussen en excursies en zal aan de hand van door hem zelf gemaakte tekeningen de aanwezigen meenemen in de wereld van de planten. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. De toegang is gratis. Inloop vanaf 19.30 uur en aanvang is om 20.00 uur.


Internationaal Film Festival Gorinchem

gorinchem • De kaartverkoop van Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) is onlangs gestart. Het festival is van 13 tot en met 17 april. Dit jaar zal het filmaanbod weer worden omlijst met interviews, panelgesprekken, muziek en napraten in het festivalcafé. 

Het IFFG biedt meer dan de nieuwste wereldfilms. Er is een Lokaal Talent Programma, waarbij het festival makers uit de regio een podium biedt. Op vrijdag 15 april zijn er drie korte films en de documentaire Zandloper te zien. De jongerenjury gaat zes films jureren, wonen meetings bij en volgen een masterclass van Raimond van Soest. Op de slotavond zullen zij de Youth Jury Award uitreiken. De Audience Award wordt op 20 april bekend gemaakt. "Maar ook aan de thuisblijver is gedacht", stellen de organisatoren. "Er is een dagelijks online aanbod. We willen graag de mensen die, om wat voor reden dan ook niet van huis kunnen, ook een rijk filmaanbod bieden." Voor het complete programma en tickets: iffg.nl.


De Alblas laat fris DFC ontsnappen

oud-alblas • 3C-koloper De Alblas kwam thuis tegen DFC niet verder da een 1-1 gelijkspel. De gasten uit Dordrecht kwamen binnen tien minuten op voorsprong, waarna Jari Zijderveld na een dik kwartier de 1-1 binnen werkte uit een rebound op een vrije trap van ploeggenoot Yuri Groenendijk. "Er viel weinig aan te merken op het spel va mijn team”, vond De Alblas-trainer Maarten van Gastelen. "We voetbalden lekker. DFC trouwens ook. Was een leuke pot. Het enige wat ik in de rust tegen de jongens heb gezegd was: ‘Ga zo door'. In akte twee bleef het duel aantrekkelijk voor het publiek, met De Alblas als bovenliggende partij. Nadat DFC in de 60e minuut Okan Arslan met rood had zien inrukken, leek het dat De Alblas alsnog een driepunter uit het vuur zou slepen. "We kregen er enkele kansen toe, maar de bal wilde er niet in”, aldus Van Gastelen. "Dan houd het op, hè. Het bleef dus 1-1; eigenlijk wel een terechte uitslag.”