• Dick Teunissen.
• Dick Teunissen. Foto: Aangeleverd

Afscheidsconcert KNA Dick Teunissen

arkel • Harmoniegezelschap KNA uit Arkel staat zaterdag 26 maart tijdens het voorjaarsconcert voor de laatste keer onder leiding van dirigent Dick Teunissen. 

Teunissen trad in 1972 aan toen het orkest op landelijk niveau in de middelste afdeling speelde. Via deelname aan concoursen bracht hij het orkest naar de hoogste afdeling. Vervolgens bleef KNA in de hoogste categorie spelen. Dick overwoog in 2019 al te stoppen. Niet alleen vanwege zijn leeftijd, maar vooral om een nieuwe dirigent ook de tijd te geven om het niveau vast te houden. Maar daarna viel alles stil vanwege de coronamaatregelen. Maar niet voor de KNA-dirigent. Hij organiseerde digitale lessen en repetities via Zoom zodat iedereen in vorm kon blijven.' Nu iedereen weer bij elkaar kan komen en er over vijf jaar een concours plaatsvindt, is het nu tijd om afscheid te nemen', meldt het koor in een persbericht. 'Het plezier, de uitdaging en de gezelligheid, bonden Dick aan KNA. Plezier beleefde hij er zelf aan omdat hij vond dat je als dirigent ook een soort entertainer moet kunnen zijn.'
Voor zijn verdiensten werd Dick in 2007 tot eredirigent van KNA benoemd. In 2008 ontving hij een koninklijke onderscheiding. Hij is nu 74 en geeft de baton door aan een nieuwe dirigent. 'We nemen muzikaal afscheid van onze markante dirigent, orkestleider, coach, docent en bovenal aimabele man.' Hij zwaait letterlijk af tijdens het voorjaarsconcert op zaterdag 26 maart in De Lingehof. Aanvang 20.00 uur, entree 5 euro. Kaarten te koop aan de zaal.