Eclatante zege SteDoCo op DOVO

veenendaal • SteDoCo boekte op sportpark Panhuis een belangrijke zege. "Dik verdiend ook", vond SteDoCo-trainer Frans Adelaar na de 0-4 overwinning. "Behoudens de eerste tien minuten wist DOVO zich geen raad met onze speelwijze."  Adelaar zag Simon van Zeelst in minuut 11 de score openen. Vervolgens liep SteDoCo in het tweede gedeelte van de eerste helft uit naar maar liefst 0-4. Olivier Pilon scoorde twee keer en ook aanvoerder Joran Schröder was trefzeker. 


VVAC nipt, maar terecht ten onder tegen Hardinxveld

hardinxveld • De start van VVAC was niet fel genoeg en dat brak het elftal van trainer Maarten de Bruijne op. VVAC keek halverwege tegen een 2-0 achterstand aan. In deel twee ontstond wel een gelijkwaardige wedstrijd. Zeker toen Lennart Houweling de spanning terugbracht. "Door een onterechte strafschop kwam Hardinxveld op 3-1, maar Joran Houweling maakte de aansluittreffer. Met iets meer risico viel niet de gelijkmaker, maar de 4-2. In de slotminuten kregen wij als goedmakertje ook een strafschop. Joran scoorde 4-3, maar zo laat in de wedstrijd heb je daar niets meer aan."


Schelluinen lelijk onderuit bij BZC'14

zuilichem • Voetballend lukte het Schelluinen niet om een vuist te maken tegen het wel strijd leverende BZC'14. Onderaan de Meidijk leden de manschappen van trainer Richard van Gils een pijnlijke 1-0 nederlaag. "Yannick de Bondt kreeg in de eerste helft onze enige kans van de wedstrijd, maar raakte de paal. Na rust zijn we geen moment meer in de wedstrijd geweest. De nederlaag wil ik dan ook als verdiend betitelen", aldus Van Gils, die titelconcurrent GVV'63 niet meer in beeld heeft. 


Peursum door ondergrens

giessenburg • Een stevige 2-5 nederlaag voor gastheer Peursum tegen Leerdam Sport '55. "Terecht, want we gaven niet thuis. Even kregen we na de gelijkmaker van Martijn Rietveld kort na rust weer hoop, maar binnen tien minuten was het 1-4. Martijn scoorde nog wel, maar nee, het was niks", zag Peursum-trainer Hans Harmans na afloop. "Mijn spelersgroep kent pieken, maar ook dalen. Deze ondergrens hadden we nog niet bereikt. We krijgen simpelweg te makkelijk doelpunten tegen."


De Alblas mazzelt in Berkenwoude

berkenwoude • Koploper De Alblas mazzelde bij FC Perkouw met een 2-1 zege. Binnen twee minuten opende Erwin van der Heiden de score. FC Perkouw kwam in de tweede helft snel op gelijke hoogte na balverlies van De Alblas op het middenveld. Via een goed uitgespeelde aanval zette Jari Zijderveld op aangeven van Nathanja de Haan de koploper weer op voorsprong. "We kwamen een paar keer goed weg”, vond Van Gastelen.