• Bittere pil voor SteDoCo tegen VVOG.
• Bittere pil voor SteDoCo tegen VVOG. Foto: Rick den Besten

SteDoCo mist kansen en geeft in tweede helft niet thuis tegen VVOG

hoornaar • Ondanks de vele afwezigen en slechts twee veldspelers op de reservebank verzaakte SteDoCo dinsdagavond te winnen van laagvlieger VVOG. De Harderwijkers benutten de kansen wel en zegevierden uiteindelijk vrij eenvoudig met 1-4 aan de Groeneweg.

"Een kopie van de thuiswedstrijd tegen GOES", vond assistent-trainer Cor Lems na de stevige nederlaag. Hij verving de door corona gevelde Frans Adelaar en zag SteDoCo in de eerste helft de ene na de andere mooie kans om zeep helpen.  "Doodzonde. Afgelopen zaterdag tegen DOVO maakten we vier van de vijf kansen. En vandaag met moeite maar eentje. Na de 1-3 kort na rust ging het licht uit."

Een waarheid als een koe. Want SteDoCo wist in de tweede helft werkelijk geen kans meer te creëren. Het lekker combinerende VVOG was zelfs nog enigszins coulant voor de Alblasserwaarders, die niet konden beschikken over een regiment spelers. Naast aanvoerder Joran Schröder (hamstringblessure) waren ook de geblesseerde Ingo van der Weert, Steven Edwards en Stephan Veenboer niet inzetbaar. De kersverse vader Guytano dos Santos en de voor Afghanistan opgeroepen international Milan Intezar stonden ook op de absentielijst.

Binnenkant paal

Maar geen excuus. SteDoCo had voor rust het karwei moeten en kunnen afmaken. Vincent Verheul kreeg na vijf minuten al een geweldige kans de 1-0 op het scorebord te zetten,. Hij loste een prima schot, dat dito werd gekeerd door doelman Wouter Polhoud. Een paar tellen later raakte Olivier Pilon de binnenkant van de paal en kreeg ook Jeroen Sterrenburg een uitstekende mogelijkheid. Ook de kopbal van Pilon verdiende meer.

Tegen alle verhoudingen mocht na een halfuur Jeremy de Graaf vrij aanleggen, om vervolgens bijzonder fraai te scoren. SteDoCo gaf nog geen twee minuten later een passend antwoord. Verdediger Etienne Mariana wist van dichtbij de gelijkmaker te maken. De schade was weer hersteld. Maar van korte duur. Ibi Toure verspeelde op slag van rust heel knullig en volkomen onnodig de bal op de middellijn. VVOG counterde via Pernelly Biya naar een 1-2 ruststand. En toen direct na de thee Dean van Ooijen de 1-3 maakte, was het gelijk gedaan met de Hoornaarse dadendrang. Voor de statistieken bepaalde Job Hoogedoorn met een geweldige poeier de eindstand op 1-4.