vrijdag 11 maart

The Bentleys in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. The Bentleys verzorgen het muzikaal optreden ‘The Ladies of the 50’s and 60’s’. In de nieuwe muziekvoorstelling brengen The Bentleys een ode aan The Ladies of the 50’s & 60’s; met swingende dansnummers, maar ook met liefde en romantiek. Met muziek van Ray Charles, Elvis Presley, The Doors, The Rolling Stones, The Beatles, Chubby Checker, Roy Orbison, The Lovin’ Spoonful. En ook Nancy Sinatra, Martha & the Vandellas, Sonny & Cher, The Mamas & The Papas, Diana Ross & The Supremes, Dusty Springfield en The Ronettes. Bijgestaan door The Bendellas – drie dansende zangeressen – laten zij zien dat de opkomende jeugdcultuur ook veel betekende voor de rol van meisjes en vrouwen. Entree bedraagt 20,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 12 maart

Sterrenkijkdagen
19:00, Papendrecht, Christiaan Huygens. Zaterdag 12 maart worden de Landelijke Sterrenkijkdagen weer gehouden. De Christiaan Huygens vereniging aan de Matenaweg 1 in Papendrecht is vanaf 19:00 uur tot en met 22:30 uur open voor het publiek. Bezoekers kunnen kijken door een telescoop (Orion nevel, de Maan, Plejaden ofwel Zevengesternte), krijgen korte verhalen te horen over astronomische onderwerpen en natuurlijk zullen vrijwilligers vragen proberen te beantwoorden.

dinsdag 15 maart

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een kop koffie of thee. Er is gelegenheid om te klaverjassen of een ander spel te doen.

woensdag 16 maart

Huis van de Waard Brandwijk
9:30, Brandwijk, Kerkweg 10, verenigingsgebouw De Overstap. Tot 12.00 uur inloop voor een kop koffie of thee en/of een praatje met een vrijwilliger. Ook kunnen bezoekers een spelletje doen, biljarten of creatief bezig zijn. Info: Anie de Visser, 0184-641941 of www.huisvandewaard.nl.

Dorpskamer Noordeloos
10:00, Noordeloos, het Noorderhuis. Inloop met spellen. Er is gelegenheid om voor de gemeenteraadsverkiezingen de stem uit te brengen.

PCOB Tienhoven, Ameide en Lexmond
14:00, Ameide. PCOB Ameide, Tienhoven aan de Lek en Lexmond houdt de jaarvergadering. Deze vindt plaats in de Sionkerk, Prinsengracht 28. Aansluitend verzorgt de historische vereniging Ameide en Tienhoven aan de Lek een presentatie met woord en beeld. Ook niet-leden zijn welkom.

'Van gras tot melk' in 't Waellant
14:15, Nieuw-Lekkerland. Jan Eikelenboom, melkveehouder, en fotograaf Arie van der Wulp houden in 't Waellant een presentatie over hoe gras uiteindelijk in een glas melk belandt. Inloop vanaf 14.00 uur. Na afloop is er gelegenheid erwtensoep te eten. Aanmelden: 0184-689360. Kosten 5 euro (inclusief erwtensoep 10 euro).

Toneelvoorstelling over het huwelijk met Huub Stapel
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Huub Stapel verzorgt op woensdag 16 maart vanaf 20.15 uur de voorstelling Het Huwelijk in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.Huub Stapel speelde eerder de zeer succesvolle voorstelling Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus en is nu weer solo te zien. Dit keer met de wervelende one-man-show Het Huwelijk.Als ervaringsdeskundige filosofeert, confereert, dicht en speelt Huub Stapel virtuoos rond dit aloude instituut en confronteert je met de ongemakken en gemakken, de verleidingen en geneugten, de ergernissen, de sleur, de kwellingen, de liefde, het geluk en in zijn geval; de breuk. En natuurlijk de hoop op nieuw geluk... Deze pijnlijk grappige voorstelling is geschikt voor iedereen die getrouwd is, getrouwd is geweest, nooit getrouwd is, van plan is om te gaan trouwen of er niet aan moet denken om ooit te gaan trouwen.Entree bedraagt 27,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 17 maart

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
13:30, Ottoland, A94 (Achter het Regthuis). Tot 14.15 uur ‘Bewegen voor 60-plussers'. Er worden oefeningen gedaan om de spieren soepel te houden en de conditie te verbeteren. Info: Dini Resseler, 0184-641769. Vanaf 14.30 uur inloop voor een kopje koffie/thee, spelletje of praatje met een vrijwilliger. Van 15.30-16.30 uur, of op afspraak, hulp/ondersteuning bij het aanleren van de Nederlandse taal voor nieuwe burgers van Molenlanden of bij laaggeletterdheid. Info: Marianne Bons, 06-1568 9981. Deelnemen aan de gezamenlijke maaltijd om 17.30 uur kan door uiterlijk één dag van te voren aan te melden bij Lyda van Leussen, 06-5313 7754. Kosten 3 euro.

Passage Giessenburg
19:45, Giessenburg, De Til. Heleen Hutink uit Maarssen komt bij Passage Giessenburg vertellen en informeren over de ziekte van Lyme. Alle aspecten met betrekking tot Lyme en teken komen aan bod. Ook gasten zijn welkom.