Partijen schatten zetelaantal positief in

molenlanden • Een verkiezingsdebat kan vanzelfsprekend niet zonder een prognose van het toekomstige aantal zetels. De Molenlandse lijsttrekkers waren daarin uitgesproken positief.

Berend Buddingh', duo-lijsttrekker van Doe mee! Molenlanden, wilde zijn kruit eerst nog droog houden. "Daar doe ik nog geen uitspraak over." Maar na aandringen van presentator Rick den Besten kwam er toch een cijfer op tafel: negen zetels, terwijl de lokale partij er nu zeven heeft. Zijn collega bij de SGP, Corné Egas, hoopte op een voorzichtige groei. "Bij de vorige verkiezingen liepen we een extra zetel op een paar stemmen na mis, dus ik verwacht nu wel zes zetels te halen."

Progressief Molenlanden haalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen slechts één zetel. Ferry van der Koelen en Bart Toonen verwachten er nu vier. "De vorige keer hadden we amper de tijd voor een campagne en die is nu heel goed verlopen." Lijsttrekker Jan Arie Koorevaar (CDA) ziet met zeven het zetelaantal met twee stijgen, VVD-lijsttrekker Bram Visser gaat uit van een plus van drie. "Dan komen we op vijf zetels." Jezus Leeft - dat tijdens de afgelopen verkiezingen niet in de buurt van een zetel kwam - ging uit van maar liefst drie zetels. Harry Stam (ChristenUnie) sloot enigszins balorig af met: "Ik hoor maar weinig ambitie. Wij hebben er nu vijf, maar we zetten in op tien zetels."