oud-alblas/nieuw-lekkerland • Na vier seizoenen bij Nieuw-Lekkerland te hebben gespeeld, keert Walter Heijkoop komende zomer terug naar De Alblas. Bij de koploper van 3C treft Heijkoop veel voetbalvrienden waarmee hij ook in het verleden al in het eerste elftal speelde.

Selectie De Alblas blijft intact

oud-alblas • De selectie van De Alblas, trotse koploper in de 3e klasse C, blijft volgend seizoen intact. Alle spelers uit de huidige selectie hebben aangegeven ook in het seizoen 2022-2023 in het groen-rood te zullen spelen. ‘Die uitkomst past heel goed in het uitgezette beleid van onze club om een vaste selectiekern, bestaande uit veelal zelf opgeleide spelers, gedurende meerdere jaren aan de club te binden. Zo ontstaat er een stabiele en kwalitatieve basis, waarmee we onze ambities willen najagen’, meldt De Alblas.

Minieme zege Schelluinen

schelluinen • Schelluinen behaalde een benauwde 1-0 overwinning op NEO'25. "We vergeten de trekker over te halen. Met Yannick de Bondt, Pascal van Delden en Mergim Shala hadden we de kans om op safe te komen. En dan blijft het toch soort spannend", oordeelde Leon de Bruijn, die de zieke Richard van Gils op de bank verving. "Maar om met mijn oud-coach Rob Colijn te spreken: geef mij de punten maar." De gewezen linkerspits zag Damien de Jong net voor rust het enige doelpunt scoren tegen de inzakkende Brabanders.

Zuur verlies Arkel

arkel • Tegen mededegradatiekandidaat Drechtstreek was een thuisoverwinning eigenlijk harde noodzaak. Maar Arkel leed een pijnlijke 0-2 nederlaag. "Ook een zure", vond trainer Leon Elands na afloop. "Na 20 minuten kwamen we door een ongelukkige overtreding van Wesley Swets met tien man te staan. Hij was niet helemaal topfit uit de wedstrijd tegen SVW gekomen, maar startte toch. Wesley verspeelde de bal op het middenveld en probeerde in zijn enthousiasme te corrigeren, dat ging ten koste van een rode kaart." In ondertal bleef Arkel de makkelijk voetballende ploeg, maar grote kansen leverde het niet op. En toen de Papendrechters de marge verdubbelden was de wedstrijd gespeeld.

Ongelukkig verlies gehavend SV Meerkerk

krimpen aan de lek • 'Op Krimpen' zat het SV Meerkerk dinsdagavond niet mee. Er werd met 3-1 verloren van Dilettant. "We speelden een ongelukkige wedstrijd. Allereerst miste Melvin van den Heuvel een strafschop, waarna zij voor rust uit tweede dode spelmomenten wel scoorden", aldus SV Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek. Met enkele omzettingen leek hij het tij te keren, zeker toen Melvin van den Heuvel de aansluittreffer maakte. Maar niet veel later werd het een cornerbal 3-1 en de wedstrijd was gespeeld.