Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Protest tegen bouw bedrijfsunits Peursumseweg 93a in Giessenburg bij verkiezingsdebat

Algemeen

GIESSENBURG • Inwoners van Giessenburg die zich verzetten tegen geplande bouw van een bedrijfshal aan de Peursumseweg 93a in hun dorp grepen het Molenlandse verkiezingsdebat aan om hun stem te laten horen. 

Voor aanvang van het debat verzamelden ze zich met een spandoek voor de ingang. Het plan om binnen te lopen tijdens het debat ging niet door, wel kreeg woordvoerster Ria van Wijngaarden de gelegenheid om tijdens de bijeenkomst in De Til in Giessenburg de partijen naar hun mening hierover te vragen. 

“Wij vertegenwoordigen tweehonderd mensen die tegen de bouw zijn. Een eerder plan om op deze locatie woningen te bouwen, dat gesteund werd door de omwonenden, werd vanwege onder meer de riolering en de leefbaarheid helaas afgeschoten.”

Steun
De geplande bedrijfshal met daarin 22 bedrijfsunits kon - bleek al eerder tijdens een gemeenteraadsvergadering - op weinig steun vanuit de Molenlandse politiek rekenen. Tegelijkertijd is er het gegeven dat de nieuwbouw wel past binnen het bestemmingsplan en het bouwen van woonhuizen niet. De lijsttrekkers verwezen daarom naar de afspraak die gemaakt is met wethouder Arco Bikker om met de initiatiefnemers om tafel te gaan.

Corné Egas (SGP): “We hebben wel bedrijfspanden nodig, maar niet daar.” En Jan Arie Koorevaar (CDA): “We moeten de eigenaren van de grond een alternatief kunnen bieden op een beter passende plek.” 

Verdediging
Namens Doe mee! Molenlanden onderschreef duo-lijsttrekker Joke van de Graaf die lijn, maar ze bracht ter verdediging van de opstelling van de wethouder in: “Hij is gebonden aan de regels. Die hebben wij niet bepaald, maar daar moeten we ons wel aan houden.”