• Floris, Dorien, Thirza, Rachel en Sjaak (v.l.n.r.) bij de zelfscan kassa's.
• Floris, Dorien, Thirza, Rachel en Sjaak (v.l.n.r.) bij de zelfscan kassa's. Foto: Bert Bons

Zelfscan kassa's bij Jumbo Meijerink

molenaarsgraaf • Bij Jumbo Meijerink in Molenaarsgraaf zijn op dinsdag 1 maart vier zelfscan kassa’s geplaatst.

“Dat hebben we gedaan voor onze klanten”, vertelt Daan Meijerink van de Jumbo op winkelcentrum De Molenwaard. “Boodschappen doen wordt zo nog gemakkelijker. Het kan sneller gedaan worden en je hoeft je boodschappen minder keren op te tillen.” Daan heeft in de afgelopen jaren diverse keren vragen gekregen over zelfscan kassa’s. “Nu het systeem verbeterd is, waardoor klanten niet alleen zelf kunnen scannen, maar ook zelf kunnen afrekenen, zijn we ermee aan de slag gegaan”, legt Daan uit.
Klanten kunnen ervoor kiezen om zelf hun ingescande boodschappen direct af te rekenen bij één van de vier zelfscan kassa’s. Of ze kunnen hun ingescande boodschappen afrekenen bij de gewone kassa. Er blijven nog twee gewone kassa’s open voor mensen die liever naar een gewone kassa gaan. De nieuwe zelfscans hebben een ingebouwd controlesysteem. Er worden a-selectieve steekproeven gedaan, waarbij de boodschappenkar gecontroleerd wordt door medewerkers van de supermarkt. Daan: “We gaan bij Jumbo altijd uit van de goedheid van de mensen en we vertrouwen onze klanten, maar omdat het nieuw is en om misbruik te voorkomen, worden soms controles uitgevoerd.”
De Jumbo in Molenaarsgraaf is dinsdag een dag dicht geweest om het ombouwen van de kassa’s te kunnen doen. Tegelijk met deze operatie zijn nog een paar extra werkzaamheden uitgevoerd. Er zijn frisse, nieuwe kleuren aangebracht en daarnaast heeft Jumbo Meijerink nu het zogenaamde Pick Up Point toegevoegd aan de service. Daan: "Dat is voor mensen die hun boodschappen besteld hebben via Jumbo.com en hun boodschappen willen afhalen bij de winkel. Thuisbezorgen kan natuurlijk ook, maar dan moet je wel thuis zijn. Als iemand werkt of als iemand om een andere reden niet thuis is, kunnen de boodschappen vanaf nu ook afgehaald worden bij onze winkel.”
Verder zijn enkele afdelingen iets veranderd. Er is een internationale groep toegevoegd met onder meer Sushi en Indiase producten, de noten- en toastafdeling zijn uitgebreid en de thema-producten worden nu voortaan op een duidelijke plek voorin de winkel gepresenteerd.