SteDoCo hengelt Messaoud binnen

hoornaar • Derdedivisionist SteDoCo heeft zich voor het nieuwe seizoen verzekerd van de diensten van oud-prof Ali Messaoud. De 30-jarige aanvallende middenvelder tekent voor één seizoen met een optie voor een tweede jaar. Ali Messaoud kwam via DWS in 2008 bij AZ terecht, waar hij in oktober 2012 zijn eredivisiedebuut maakte tegen NEC. Verder kwam hij uit voor Willem II, het Zwitserse FC Vaduz, Excelsior, het Deense Vendsyssel FF en Roda JC.


Streefkerk boekt simpele zege 

dordrecht • Op een slecht en vooral hobbelig veld had Streefkerk geen kind aan het laaggeklasseerde Dubbeldam. "Halverwege stonden we door goals van Olaf Wols en Bert Buizert op een 0-2 voorsprong. In de tweede helft zakten we ver terug en was de bal misschien wel voor 90% op onze helft", zag Streefkerk-voorzitter Chris de Lange. "Echte kansen kreeg Dubbeldam echter niet en omdat wij in de slotfase niet meer zo goed geconcentreerd waren bleef het bij 0-2."


Groot-Ammers kan leven met punt

groot-ammers • Schoonhoven was volgens Groot-Ammers-trainer Ferry van Dijk de betere ploeg. "Maar toen wij een kwartiertje voor tijd op een 1-0 voorsprong kwamen, hadden we de zege eigenlijk wel over de streep mogen trekken", aldus Van Dijk. Na een overtreding op Luuk Kuijlenburg binnen de beruchte lijnen, schoot Ricky Eijkelenboom vanaf elf meter raak. Tot ontsteltenis van de thuisploeg trok Schoonhoven kort daarna, vanuit vermeende buitenspelpositie, de stand weer gelijk. "En toen wij de 2-1 maakten, werd de goal wel afgekeurd. Maar ik kan leven met dit gelijkspel."


Peursum niet verder dan gelijkspel 

giessenburg • Gastheer Peursum en het bezoekende Asperen kwamen niet tot scoren. "Volledig in verhouding. Wij hebben nog wel een keer de paal en de lat geraakt, maar ook Asperen kreeg enkele kansen. Vooral in de sloffase ging het spel heen en weer. Maar gescoord werd er dus niet", aldus oefenmeester Hans Harmans.


SV Noordeloos remiseert met Lekvogels

noordeloos • Opnieuw maakten Noordeloos en Lekvogels er een vermakelijke pot voetbal van met vier goals, gelijk verdeeld over beide ploegen. "Het breekpunt in de wedstrijd was vlak voor rust. Na de 1-0 van Patrick Slijkoort hadden wij twee goede kansen om de marge te verdubbelen, maar we scoorden niet", analyseerde Noordeloos-trainer Raymond Sponselee na de 2-2 remise. "In voetbaltermen houd je de tegenstander dan in leven." Lekvogels kwam kort na de thee op gelijke hoogte. Uit een schaarse aanval was het weer Slijkoort die scoorde (2-1), maar lang genieten kon de thuisploeg niet. Lekvogels bepaalde de eindstand op 2-2.