Driepunter De Zwerver in extra tijd

tricht • Glenn Weijts was de gevierde man bij De Zwerver. Een door hem benutte vrije trap in blessuretijd bracht de Kinderdijkers de felbegeerde 2-3 winst bij Tricht. De basis voor de zege werd gelegd in de eerste helft, waarin Guido Luiten en Rick Verloop voor een 0-2 voorsprong zorgden. Het opportunistisch spelende Tricht kwam vervolgens terug tot 2-2. "Na die gelijkmaker vreesden we ervoor dat we definitief schade zouden oplopen", erkent De Zwerver-trainer Joery van der Waal. "Vandaar dat de 2-3 van Glenn als een bevrijding voelde."

Gelderblom leidt De Alblas met hattrick naar zege

oud-alblas • Omdat spits Jari Zijderveld niet fit genoeg was om 90 minuten te spelen, besloot De Alblas-trainer Maarten van Gastelen om Jeffrey Gelderblom als aanvalsleider op te stellen in het thuisduel met Lekkerkerk. Het bleek een geniale zet van de oefenmeester. Gelderblom blonk niet alleen uit op zijn nieuwe positie, hij scoorde ook een fraaie hattrick in een eerste helft waarin De Alblas ijzersterk voetbal liet zien en aantoonde waarom het met ruime afstand op de concurrentie aan kop gaat in 3C. Na de pauze wist ook Yuri Groenendijk het net te vinden, waarna Lekkerkerk nog even terugkwam in de wedstrijd (4-2). Invaller Jari Zijderveld maakte er kort voor tijd 5-2 van.