Eenvoudige winst Peursum

dordrecht • Peursum wist het ongelijke duel met SSW vroeg in de tweede helft in het slot te gooien. "Het enige minpuntje is dat we na die 0-4 tussenstand verzaakten er nog een paar te maken", aldus Peursum-trainer Hans Harmans. Hij zag de roodhemden door een rake elfmeter van Marck de Heer op voorsprong komen. Kort na de rust maakten Rody Korevaar, Marnik Korevaar en Nick den Hartog het karwei af. De wedstrijd was gespeeld, een Dordts doelpunt bracht de Giessenburgers niet van de wijs.


IFC maten te groot voor Noordeloos

zwijndrecht • De 5-0 nederlaag tegen titelkandidaat IFC had SV Noordeloos-oefenmeester Raymond Sponselee ingecalculeerd. "Zij zijn van een buitencategorie. IFC hoort niet in de derde of tweede klasse thuis, maar in de eerste klasse. Een tegenstander die vele maten te groot is."  Het enige wapenfeit was in de eerste helft een zestal corners, Maar daar bleef het bij voor Noordeloos.


Arkel boekt belangrijke zege

arkel • Een cruciale wedstrijd voor ASV Arkel tegen mede-laagvlieger Tricht. "Des te belangrijker dat we met 3-2 hebben gewonnen", aldus trainer Leon Elands na afloop. "Bij verlies zouden zij van ons weglopen, nu gaan we over Tricht heen. Na onze openingsgoal letten we een tweetal keren niet goed op en keken we tegen een 1-2 ruststand aan. Maar we hebben de rug gerecht en in een kort tijdsbestek stonden we weer aan de goede kant van de score." Op Schoonzigt was goalgetter Corné van Horik verantwoordelijk voor de totale Arkelse productie.


Remise Schelluinen

schelluinen • Op sportpark Scalune kwam Schelluinen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen het compact spelende GDC. "Het was een zaterdag waarop we het verschil niet konden maken. Mijn ploeg heeft best wel kansen gehad, maar de bal viel niet goed en ook een beslissende individuele actie ontbrak. Geluk of een opleving zat er niet in en dan speel je een keertje gelijk", zag Schelluinen-trainer Richard van Gils.


SV Meerkerk terug op aarde

schoonhoven • Na de tweede nederlaag op rij na de herstart, zit het SV Meerkerk eventjes niet mee.

"Nee hoor, er is geen sprake van crisis, maar we zijn wel terug op aarde", besefte SV Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek, na de 2-1 nederlaag in Schoonhoven. Hij zag zijn elftal verliezen van een stabiele tegenstander. "Een terechte nederlaag, want wij hebben ons niveau niet gehaald. Wij moeten proberen een antwoord te vinden op de behoudende tactiek van onze tegenstanders. Te beginnen om zelf meer te creëren. Gelukkig was de ingevallen Floren Streefkerk weer trefzeker. Verder is hij een belangrijke aanjager voor mijn team."