• Museum Het Reghthuys.
• Museum Het Reghthuys. Foto: Geurt Mouthaan

Museum Het Reghthuys weer open

giessenburg • Museum Het Reghthuys in Giessenburg heeft haar deuren weer geopend. De huidige expositie ‘125 jaar Christelijk Onderwijs in Giessenburg’ is verlengd tot en met zaterdag 12 maart.

Vanaf 26 maart opent het museum de nieuwe expositie ‘Pronkstukken’. “En daar hebben we de inwoners van Giessenburg en Schelluinen voor nodig”, stelt Bert den Boer, voorzitter van de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen. “Hebt u een bijzonder voorwerp, oud of modern, en heeft het een leuk verhaal, dan willen we dat graag tentoonstellen. Een klein meubel, bijzondere huisraad, een apart sieraad, een uniek kunstvoorwerp of zelfs een kleine verzameling… het is aan u.” 

Bert den Boer benadrukt dat het pronkstuk ook anoniem kan worden tentoongesteld als dat is gewenst. “We hopen dat veel bewoners uit Giessenburg en Schelluinen, maar ook streekgenoten, aan deze unieke expositie willen meewerken.” De tentoonstelling blijft staan tot in de zomer. Voor aanmelden of meer informatie: Bert den Boer, 06-51075393.

De Geschiedkundige Vereniging is overigens ook op zoek naar een conservator en een bestuurslid PR en communicatie. Den Boer: "Het aandachtsgebied van de vereniging is afgelopen jaren verbreed en vraagt steeds meer inzet van het bestuur. Om onze tentoonstellingscommissie te versterken en de taken van het bestuur wat te verlichten, zoeken we via deze weg versterking."