Musica Pro Deo zoekt mannen voor Choral Evensong

meerkerk • Koor Musica Pro Deo uit Meerkerk gaat repeteren voor de uitvoering van een Choral Evensong in mei. Belangstellenden om mee te doen, kunnen zich aansluiten tot en met eind februari.

Vooral mannen zijn welkom. De Choral Evensong wordt op zaterdag 21 mei uitgevoerd in de Ichthuskerk in Meerkerk. Een Evensong is het avondgebed van de Anglicaanse Kerk, meestal gezongen door het koor en daarom Choral Evensong genoemd. Er wordt wekelijks gerepeteerd op woensdagavond van 20:25 tot 22:00 uur. Aanmelden kan tot eind februari via email naar musicaprodeo@outlook.com. Na aanmelding ontvangt men bericht waar de repetities in Meerkerk zal plaatsvinden. Voor meer informatie: www.musicaprodeo.nl.


Luuk wint de Roofvisjeugdcup

regio • Op zaterdagmiddag 5 februari organiseerden HSV Groot-Ammers en HSV De Graafstroom weer de jaarlijkse Roofviscup Alblasserwaard voor alle vissers die aangesloten zijn bij de Stichting Alblasserwaard-West. Kou en harde wind moesten de vissers trotseren, maar hoort ook wel bij deze vorm van de hengelsport en het zorgt ook vaak voor goede vangsten. Na een middag aan de waterkant wisten acht deelnemers bij de senioren 12 snoeken te vangen met daarbij de grootste snoek van 92 cm, die gevangen werd door Hans Hoogendoorn. De beker en een eerste prijs van 100 euro gingen dit jaar naar Martijn v.d. Berg, die 4 snoeken wist te vangen met een gezamenlijke lengte van 236 cm. De tweede prijs ging naar Hans Hoogendoorn met 2 snoeken die samen 154 cm waren en de derde prijs was voor Cor Uittenbogaard met ook 2 snoeken met een lengte van 141 cm. Bij de jeugd was de beker en geldprijs voor Luuk Rozendaal (zie foto hieronder), die één snoek wist te vangen met een lengte van 58 cm.