• Er komen 220 woningen bij via Lek en Waard Wonen.
• Er komen 220 woningen bij via Lek en Waard Wonen. Foto: Stock

regio • Woningbouwcorporatie Lek en Waard Wonen wil de komende jaren een forse bijdrage leveren aan de vraag naar huurwoningen in Molenlanden.

Vóór 2030 wil de corporatie in totaal 220 nieuwbouwwoningen bouwen in de gemeente Molenlanden. Na het jaar 2030 is de verwachting dat er jaarlijks gemiddeld 10 nieuwe woningen kunnen worden gebouwd. Met name voor de doelgroep 75+ en de doelgroep van één en twee persoonshuishoudens in de leeftijd van 30 tot 50 jaar. In Groot-Ammers worden zes woningen gesloopt op locatie Mourik in het centrum van het dorp. Er komen naar verwachting 51 appartementen voor terug. De helft daarvan zal gebouwd worden in de vorm van een zorgcomplex. In Nieuw-Lekkerland worden 10 woningen gesloopt aan de Middelweg. Hier komen 19 woningen voor terug. Ook in Langerak heeft Lek en Waard Wonen plannen voor het bouwen van woningen.
"De meeste nieuwe woningen die we willen realiseren, zijn voor jongeren of 75-plussers”, legt directeur Adrie Tukker-Blok van Lek en Waard Wonen aan. "Prognoses geven aan dat de vraag vanuit deze groepen toe blijft nemen. Het gaat dan vaak om relatief wat kleinere woningen of appartementen voor één en twee persoonshuishoudens, die goed toegankelijk zijn.”

In een advertentie elders in deze krant geeft de corporatie inzicht in de in- en uitgaven voor 2022.