Kruising veiliger maken voor fietsers

wijngaarden • Niet alleen de provincie, ook de gemeente Molenlanden wil graag de kruising van de N214 met de Wijngaardsesteeg veiliger maken voor fietsers.

Dat meldt het gemeentebestuur in een reactie op vragen die de SGP stelde over deze kruising. De gevaarlijke oversteek voor met name fietsers staat al enkele jaren op de agenda van de gemeente en nu er binnenkort gestart wordt met groot onderhoud aan de Provincialeweg, wordt de kruising onder de loep genomen.
Er is nog geen beslissing genomen over de manier waarop de kruising veiliger gemaakt kan worden voor fietsers, maar het maken van een fietsoversteek met een rustpunt in de middenberm, behoort tot de mogelijkheden.

Een variant die door de provincie in het overleg met de klankbordgroep van Wijngaarden is besproken, is het afsluiten van de aansluiting van de Wijngaardsesteeg op de N214. Uit de vragen van de SGP blijkt dat die partij een afsluiting voor auto’s en landbouwverkeer niet ziet zitten, maar het college van B&W van Molenlanden beschouwt het als één van de mogelijke oplossingen.

"Door deze maatregel kan een voorsorteerstrook linksaf vervallen en ontstaat ruimte voor fietsers om in de middenberm te wachten. Voor autoverkeer zijn er verkeersveiligere oplossingen om van of naar Bleskensgraaf op de N214 te komen. Bovendien kan deze maatregel een ontmoedigende werking hebben op auto verkeer dat nu via de smalle Wijngaardsesteeg rijdt, wat tevens de veiligheid van fietsers verbetert.”