Kerstbomen

Vroeger hebben wij heel wat kerstbomen naar een verzamelpunt gesleept, samen met vriendjes slepen; wat een feest! En als ultieme beloning een kwartje en een lootje. Wat hebben wij genoten. Nu vele jaren later, doet mijn zoontje hetzelfde, ik vroeg hem gisterenavond, wanneer ga je al die bomen inleveren? Dat kan morgen tot 12.30 uur zei hij; Dan heb je toch school antwoorde ik, dus even onderzoek; en ja hoor, Waardlanden heeft besloten om van 12.00 tot 12.30 uur het mogelijk te maken om de bomen in te leveren.., het kwartje is er ook af, want dat kost te veel.., nu krijg je een lootje, met als hoofdprijs een weekendje weg, alsof jongetjes van 9 jaar een weekendje weg willen: die willen lego bouwen, gamen, vissen whatever!! 

Ik vroeg me af hoe dit besluit tot stand komt, ambtenaar Pietje tegen Klaasje, heb jij de kerstbomeninzameling al geregeld?: even advies inwinnen, adviseur komt met zijn Tesla van de andere kant van het land naar onze mooie gemeente gereden, om een heel duurzaam advies te geven over kostenbeheer, groene recycling, hoe kunnen we de bomen weer teruggeven aan de natuur, en weet ik veel… rapport van 86 a4tjes verder en 2 weken praten zijn wij tot bovenstaand besluit gekomen: ambtenaar Pietje heeft zich weer verantwoord, heeft een rapportje om zich achter te verschuilen. En de advieskosten komen uit een ander potje dus dat is niet erg, alles wordt gepubliceerd in het Kontakt en op de website. 

Dus hierbij nog even mijn ongevraagd advies voor volgend jaar: (kost helemaal niks) Kerstbomeninzamelpunt: adres X Vanaf 15.00 uur tot 17.00, daarna loting.

Zorg dat de plaatselijke wijkagent er ook bij is voor een ultiem contact met onze opgroeiende boefjes. Geef ze allemaal een kwartje en een lootje. Vraag of dat de plaatselijke hovenier/aannemer een petje  sponsort en vraag gelijk even of ze bij 'jou' komen werken als ze groot zijn, want dit zijn allemaal 'doenertjes' die met kerstbomen slepen. Hier is nog heel wat te winnen. Voor gratis advies ben ik bereikbaar.

J. van Vliet, Nieuw-Lekkerland


Seniorenmiddag gaat weer van start

wijngaarden • Op vrijdag 21 januari start de seniorenmiddag weer op in ‘t Wingerds Hof in Wijngaarden.

Belangstellenden zijn welkom bij deze gezellige middag en kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie tijdens een spelletje.

Aanvang om 14:00 uur, entree bedraagt 3 euro.