60.000 euro voor tijdelijk beheer en exploitatie dorps-huis Oud-Alblas

oud-alblas • Voor het tijdelijk beheer en de exploitatie van dorpshuis De Beemd in Oud-Alblas krijgt de Stichting Multifunctionele Accommodatie Oud-Alblas een subsidie van maximaal 60.000 euro.

Dat besloten burgemeester en wethouders van Molenlanden afgelopen week. In september vorig jaar zetten de toenmalige beheerders van De Beemd er een punt achter. ‘Tegen corona en technische problemen in het pand valt, financieel gezien, niet op te boksen’, gaven zij als reden aan.

Aan de toekenning van de subsidie hangen wel meerdere voorwaarden vast. Zo wil het college dat het stichtingsbestuur regelmatig verslag uitbrengt van de uitvoering van het activiteitenplan en de bijbehorende uitgaven. Daarnaast moet er per 1 maart een toekomstplan voor De Beemd op tafel komen.

Enquête
De tijdelijke bestuurders van de stichting werken momenteel aan dit plan van aanpak voor 1 maart. Hiervoor wordt in de derde week van januari een enquête verspreid onder alle inwoners van Oud-Alblas, om input op te halen voor de toekomst van De Beemd.


Kinderclub Piep zei de Muis in Arkel en Nieuw-Lekkerland

arkel/nieuw-lekkerland • Sociaal Team Molenlanden organiseert speciale kinderclubs voor kinderen die spanningsvolle omstandigheden meemaken. Om andere kinderen te ontmoeten en iets voor zichzelf te hebben. Laagdrempelig worden moeilijke situaties besproken en vaardigheden aangereikt om hiermee om te gaan. In februari starten er weer groepen in Arkel en Nieuw-Lekkerland.

Kinderen kunnen minder goed omgaan met spanning en stress dan volwassenen. Ze betrekken alles eerder op zichzelf. “Daardoor kunnen kinderen zich schuldig gaan voelen en denken dat het door hen komt dat papa of mama zo verdrietig is, ziek is of zoveel zorgen hebben”, vertelt Hélène van der Pas van het Sociaal Team. “Bij Piep zei de Muis (voor kinderen van 4 tot 8 jaar) vertellen we hen dat het nooit hun schuld is. Ze ontdekken dat zij niet de enige zijn bij wie het thuis soms anders gaat. Dat weten helpt. Via spel, knutselwerkjes, verhalen en gesprekjes leren we kinderen vaardigheden waardoor ze gemakkelijker met eigen emoties en de situatie thuis om kunnen gaan. En is er veel aandacht voor het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, dat maakt kinderen veerkrachtiger.”

Er is ook voor de ouders/ verzorgers een aantal bijeenkomsten waar zij, samen met andere ouders, leren wat zij zelf kunnen doen om hun kind te ondersteunen. 

Voor startdata, locaties en contactpersonen: www.molenlanden.nl/bijeenkomsten-en-cursussen. Aanmelden kan via het Sociaal Loket: 088-7515100 of sociaalloket@jouwgemeente.nl. Deelname aan de cursus is gratis.