• Anoir en Denise van Boxtel met de pakketten.
• Anoir en Denise van Boxtel met de pakketten. Foto: Gertjan den Ouden

'Sommigen leven van 18 euro per week'

gorinchem/vijfheerenlanden • De laatste jaren stelde Anoir van Boxtel voor de Kerst al een aantal pakketten samen voor mensen die het financieel niet makkelijk hadden. Afgelopen Kerst werd hij geholpen door naaste familieleden en vrienden om de actie nog wat grootster op te zetten.

20 pakketten werden het dit keer. Allemaal rijk gevuld met onder andere een rollade, kaas en chocolade, maar ook een set kleurpotloden en andere spullen waar kinderen zich mee kunnen vermaken. Van Boxtel legt uit: “Ik doe dit al een paar jaar, maar dit jaar hebben we het net wat grootser aangepakt. Mijn nichtje Denise van Boxtel zingt en kwam met het idee om de opbrengst van haar cd-verkoop in te pakketten te investeren. Er zat ook een cd van haar in het pakket.

Financiële zorgen
De kerstpakketten waren bestemd voor mensen of gezinnen die om uiteenlopende redenen grote financiële zorgen hebben. Anoir van Boxtel vertelt: “We hebben een oproep geplaatst op Facebook. Mensen konden zichzelf of anderen aanmelden. Vervolgens hebben we gecheckt of hun verhalen kloppen. Er zitten bijvoorbeeld mensen bij die hun partner zijn verloren en nu heel krap zitten. Sommige mensen hebben 18 euro per week om van te leven. Ook die mensen hebben recht op een fijne Kerst.

Van Boxtel voere de actie dus uit met zijn nichtje, maar ook andere familieleden en vrienden zijn bijgesprongen. ”Een vriend van mij, Maykel Heerkens uit Vianen, heeft gesponsord. Een andere vriend, Henk Drost, heeft 360 kilometer gelopen en heeft 500 euro opgehaald. Dat geld verdelen we over de pakketten en stoppen we in een enveloppen. Deze mensen kunnen dat extra zakcentje goed gebruiken.”

Op kerstavond ging Van Boxtel op pad om de pakketten te bezorgen. De mensen die bezocht werden komen  uit Gorinchem, Vianen, Leerdam en Groot-Ammers. Van Boxtel geeft aan dat hij het mooi zou vinden als de actie volgend jaar nog groter opgezet kan worden. “Wellicht dat we er volgend jaar iets meer aandacht voor gaan vragen, zodat mensen kunnen doneren of iets dergelijks.”


Boelmarktloods niet open op 8 januari

meerkerk • De Boelmarktloods aan de Energieweg 3 (loods M&N) in Meerkerk is op zaterdag 8 januari niet geopend in verband met de nu geldende overheidsmaatregelen. Dat maken de organisatoren van de Boelmarktloods bekend.


Nieuwe cd van Bart Kruithof

nieuw-lekkerland • Onlangs is er een nieuwe cd van Bart Kruithof uit Nieuw-Lekkerland uitgekomen. De titel is ‘Uw trouw zal nooit vergaan', deel 2. Het is een cd vanuit de Grote Kerk van Hasselt. Op de cd staan elf orgelimprovisaties over Psalmen en twee gezangen. De cd kost 10 euro, exclusief verzendkosten. Hij is te bestellen via het mailadres: bartkruithof.bk@gmail.com.