• Hans Mouthaan uit Bleskensgraaf krijgt in zorgboerderij De Donkse Hoeve van Wim Verheul en Liza van de Graaf de attentie.
• Hans Mouthaan uit Bleskensgraaf krijgt in zorgboerderij De Donkse Hoeve van Wim Verheul en Liza van de Graaf de attentie. Foto: Geurt Mouthaan

De Zonnebloem deelt oliebollen uit

molenlanden • De doosjes met oliebollen en appelbeignets gingen naast lichamelijk beperkten, de doelgroep van de Zonnebloem, ook naar alleenstaanden. "We hadden er nog behoorlijk wat over en voor hen is een stukje aandacht zeker zo belangrijk", vertellen de bestuursleden Liza van de Graaf en Wim Verheul, beiden inwoner van Bleskensgraaf. "De Zonnebloem richtte zich vroeger juist ook op hen en wat ons betreft zou dat weer teruggedraaid worden. Eén van onze vrijwilligers is alleen; hij noemt dát zijn grootste beperking."

Voor de afdeling Graafstroom was het de afsluiting van een lastig jaar. De coronamaatregelen zorgden ervoor dat het veel lastiger was om de gasten bij elkaar te krijgen. "We hebben wel allerlei acties gehouden, maar we misten zo een groot deel van onze inkomsten. Normaal gaat bij de bijeenkomsten een bus rond. Dat kon nu niet. Daarnaast kon ook de kaartverkoop door omstandigheden niet doorgaan."

Liza besprak dat met plaatsgenoot Annemieke Wemmers, die dit probleem vervolgens voorlegde aan de leden van Ondernemers Vereniging Graafstroom. "De reacties waren meteen overweldigend. Veel ondernemers steunden ons door geld te storten, maar ook in natura kregen we van alles aangeboden. Daar zijn we heel dankbaar voor."

De actie met de oliebollen en appelbeignets werd ook door de bijdrage van twee bedrijven uit de voormalige gemeente Graafstroom mogelijk gemaakt. "De reacties waren zo positief en hartverwarmend. Je merkt dat er zeker in deze tijd veel behoefte aan is."
Bij de afdeling Graafstroom zijn nieuwe gasten én met name jonge vrijwilligers overigens welkom. "Daarom was deze actie belangrijk voor ons, om te laten zien hoe we ons inzetten voor mensen met een lichamelijke beperking. De vrijwilligers van onze afdeling komen graag langs voor een kop koffie of om samen met jou op pad te gaan. Daarnaast organiseren we ook verschillende activiteiten. En wij hopen vooral jonge nieuwe vrijwilligers te mogen verwelkomen."

Belangstellenden die een gast willen aanmelden, aan de slag willen gaan als vrijwilliger bij de afdeling Graafstroom van de Zonnebloem of financiële steun willen bieden, kunnen contact opnemen via 0184-641083.

Geurt Mouthaan