Blijmaak-actie voor vrijwilligers

Vijfheerenlanden • VHLvoorelkaar geeft vrijwilligers een lot voor de ‘Do Good Loterij’. De ruim 3.000 prijzen zijn gedoneerd door het bedrijfsleven.

“We vinden het geweldig dat er elk jaar zoveel mensen voor elkaar klaarstaan. Het is nu meer dan belangrijk dat we naar elkaar omzien”, vertelt Simone Visser van VHLvoorelkaar. “Steeds meer mensen zijn eenzaam, Lichtpuntjes bieden troost op donkere dagen. Speciaal voor al die mensen in de gemeente Vijfheerenlanden die er dag in dag uit voor een ander zijn en zich belangeloos inzetten en zo een ander even laat stralen, organiseren we de blijmaak-actie: de Do Good Loterij.”

"Het idee van de loterij is simpel. Heb je dit jaar vrijwilligerswerk gedaan? Dan krijg je een lot voor de Do Good Loterij", legt Simone Visser uit. "Met ruim 3.000 te winnen prijzen is de loterij goed gevuld. Zoals een boodschappenpakket van de Dagwinkel uit Schoonrewoerd, een cadeaupakket van Winkel&Zo Everdingen, gratis toegang tot het Stedelijk Museum Vianen, entreetickets voor dagjes weg en zelfs een fiets.

De loterij wordt gesponsord door het (lokale) bedrijfsleven. Daar zijn we dankbaar voor, want ook zij hebben het in het afgelopen jaar niet makkelijk gehad.

VHLvoorelkaar nodigt iedereen uit die iets goeds heeft gedaan maar nog geen lot heeft ontvangen, om hun lot op te halen op www.vhlvoorelkaar.nl. Ook maatschappelijke organisaties kunnen hun vrijwilligers gratis aanmelden. Aanmelden kan van 7 tot en met 14 december.