Vianen in kerstsferen met Verlichte Truck Tour

VIANEN • Op 10 december komt Vianen al in kerstsferen met de Verlichte Truck Tour. 30 trucks worden aangekleed met kerstverlichting en andere kerstversiering. Daarnaast zal het oude centrum van Vianen in kerstsfeer komen met een ijsbaan en een kerstmarkt

Zaterdag 10 december is het hoogtepunt van alle kerstactiviteiten die door de Oranjevereniging Vianen wordt georganiseerd. Vanaf 15.00 uur zijn de verlichte vrachtwagens te bewonderen op de Julianastraat en het begin van de Voorstraat. Op dat moment zal ook de Kerstmarkt op de Voorstraat van start gaan. Aan het eind van de Voorstraat heeft de Oranjevereniging voor een ijsbaan gezorgd. 

Op de foto
Daar kan men tegen een kleine vergoeding zelf schaatsen en ook schaatsen huren. Ook is er de mogelijkheid om op de foto te gaan met een arrenslee. De ijsbaan is overigens ook op donderdag 8 en vrijdag 9 december geopend.

Naast al deze activiteiten is er ook een kerstballenactie, waarvan de opbrengst naar de Voedselbank gaat. Om 17:30 uur start de stoet met verlichte vrachtwagens om een tour door Vianen te maken, waarna de vrachtwagens rond 20:00 uur weer terug zijn op de Voorstraat. Onder leiding van een deskundige jury zullen de mooiste verlichte vrachtwagens gekozen worden.

Uitbreiding activiteiten
“Voor ons als Oranjevereniging zijn de verlichte trucks een mooie uitbreiding van onze activiteiten. Zo doen we niet alleen met Koningsdag wat voor de inwoners van Vianen, maar ook in de winterperiode”: aldus Margot Stolk, voorzitter van de Oranjevereniging.

Omdat er nogal veel drukte wordt verwacht, is er volop parkeergelegenheid op het industrieterrein van Vianen. Vanaf ’s middag 14.00 uur tot ’s avonds 21.00uur rijden er continu pendelbussen van en naar het centrum van Vianen. 

Meer informatie over de Verlichte Trucks tour op www.oranjeverenigingvianen.nl