Asperen draait het na rust om

ASPEREN • Asperen heeft zaterdag Beesd met 3-1 verslagen. Bij rust was het nog 0-1, maar Asperen draaide het duel na de pauze om.

“De eerste helft komen we terecht achter”, vond Asperen-trainer Jeffrey Kleijn. “Er was echt te weinig beleving bij ons. Na de rust zat er veel meer energie in speelden we beter. Het was nog steeds niet zo goed als we kunnen, maar we creëerden kansen en maakten deze ook af. Op basis daarvan een verdiende overwinning, maar het kan echt nog vele malen beter.”

Namens Asperen waren Gerard Breider, Ruben Boet en Maikel Groenberg trefzeker.

Leerdam Sport’55 geeft voorsprong weg

LEERDAM • Leerdam Sport’55 verloor zaterdag in eigen huis van Rhelico. In Leerdam werd het 2-5.

De Leerdammers dachten in de eerste helft nog aanspraak te maken op een resultaat. Juarth Leihitu maakte na twaalf minuten de 1-0. Peursum maakte na 43 minuten gelijk, maar kort daarna was het opnieuw Leihitu die de thuisploeg op voorsprong zette. De tweede helft gaf Leerdam Sport de wedstrijd alsnog uit handen. Rhelico scoorde viermaal in het tweede bedrijf.

Raymond Sponselee, trainer van Leerdam Sport: “De tweede helft is gewoon slecht van onze kant. Binnen een half uur scoren komen ze op 2-3 en daarna lopen ze helaas nog verder uit.”

BC Leerdam pakt vijf punten

Leerdam • Team 1 van Badminton Club Leerdam kwam afgelopen zaterdag in actie tegen Badmintonclub Geldrop. In deze thuiswedstrijd werden vijf punten gepakt door de Leerdammers.

Bij de herendubbel van Jeffrey van Luijn en Jelmer Agema was na twee sets duidelijk dat het punt naar Leerdam zou gaan. In de damesdubbel zag de wedstrijd er heel anders uit. De dames van de tegenstanders waren echte ‘beukers’. In de tweede set weten Meltem Roozen en Ans van ’t Pad hun tactiek aan te passen; shuttles plaatsen en weinig smashen. Door te veel persoonlijke fouten werd deze partij toch nipt verloren.

In een probleemloze single voor Jelmer Agema werd het tweede punt voor Leerdam veroverd. Ans van 't Pad had drie sets nodig om het punt binnen te halen, maar won de laatste set met 21-9. Jeffrey had moeite in zijn eerste set. Hij herpakte zich en won de tweede set. Helaas verloor hij de derde set met 18-21. Meltem speelde een goede eerste set. Haar tegenstander kwam terug en Meltem verloor in de verlenging met 20-22. Door de lange rally’s en de power van de dame aan de overkant werd het een slopende partij. Meltem wist knap de winst te pakken. De gemengd dubbel van Jelmer en Ans werd gewonnen in twee sets. Jeffrey en Meltem verloren vervolgens in drie sets.