• Thomas van Iperen namens Heukelum in duel met Melis Kocan.
• Thomas van Iperen namens Heukelum in duel met Melis Kocan. Foto: Jan Noorlandt

Heukelum wint slechte kelderkraker

NIEUWENDIJK • Het was voor Heukelum de tweede overwinning op rij, nadat de ploeg van Jerome Ceton vorige week op speeldag negen pas voor het eerste wist te winnen. Toen werd Woudrichem met 1-0 verslagen. Door de overwinning op Altena klimt Heukelum naar plek twaalf, waarmee men zowel Woudrichem als Altena achter zich laat.

Het was koud in Nieuwendijk en ook van de wedstrijd kregen de toegestroomde supporters het niet warm. Aan het veldspel was te zien dat beide ploegen in de onderste regionen van deze afdeling bivakkeren. Zowel Altena als Heukelum had moeite om de bal in de ploeg te houden en tot goed aanvalsspel te komen. De meest dreigende momenten van beide teams kwamen dan ook vooral voort uit fouten van de tegenstander.

Defensief geklungel
Een van die fouten leidde na vijf minuten ook direct tot een goal. Heukelum-aanvoerder Lars van Honk liep dwars door het hart van de Altena-defensie heen, waar niemand echt ingreep. De middenvelder zette zelf goed door, kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten gefrommeld en haalde doeltreffend uit: 0-1.

Hierna kreeg Heukelum nog een goede mogelijkheid via Semih Kaplan, die op keeper Bas Visser stuitte. Een minuut later had het zomaar 1-1 kunnen staan na een misverstand in de Heukelumse defensie. Jorik Zuidweg liet echter na het buitenkansje te benutten.

Halverwege de eerste helft viel die gelijkmaker alsnog. Yoerik van ’t Pad leed namens Heukelum balverlies, waarna collega verdediger Niels Labrie vergat de daarop volgende voorzet weg te werken. Hans den Haan schoot vervolgens simpel de 1-1 binnen. Lang kon Altena niet genieten van de gelijkmaker. Nog geen tien minuten later schoot Menno Dekker Heukelum op 1-2, nadat de verdedigers van Altena opnieuw niet adequaat optraden.

Marge blijft één
Kort voor rust had Heukelum zichzelf een dienst kunnen bewijzen door de marge te vergroten naar twee goals, ware het niet dat de ploeg een kansrijke aanval niet goed uitspeelde. De rappe Thomas van Iperen werd diep gestuurd, maar liet na om de bal breed te leggen op de meegelopen Lars van Honk die door had kunnen lopen naar Altena-doelman Bas Visser. Van Iperen verspeelde echter de bal en dus bleef het 1-2 tot de rust.

In de tweede helft werd het niet veel beter. Altena kwam in het eerste kwartier tweemaal tot een schot van afstand. Max Borowski redde echter uitstekend op de poging van Melis Kocan, Ali Mahamed schoot hoog over.
Na 68 minuten zorgde Menno Dekker met zijn tweede treffer van de middag voor de 1-3. De spits was het meest alert in het strafschopgebied, nadat de bal op vijf meter van het doel bleef liggen na een kopbal van Semih Kaplan.

Zege niet in gevaar
In het vervolg van de wedstrijd zou de overwinning van Heukelum eigenlijk nooit meer in gevaar komen, al moest keeper Max Borowski nog wel een keer handelend optreden. Dat deed de jongeling echter ook uitstekend op een poging van Altena-aanvoerder Brian de Graaf.

Kort voor tijd kreeg Heukeum nog twee aardige mogelijkheden om de voorsprong verder uit de bouwen. Invaller Redouan Berghout schoot echter naast, nadat hij zelf een aardige actie in huis had. Semih Kaplan kwam nog een keer tot een schotpoging, maar ook hij wist het net niet te vinden.