Alzheimer Café Leerdam

leerdam • Het volgende Alzheimer Café in Lingesteyn is op dinsdag 29 november. Dit keer is het onderwerp Fronto-temporale dementie (FTD). Wat is de stand van de wetenschap?

Gastspreker is Sterre de Boer. Zij is wetenschappelijk onderzoeker bij het Alzheimercentrum van het Amsterdam UMC. Zij doet onderzoek naar de oorzaken van niet-erfelijke Fronto-temporale dementie. Vooral bij jongere mensen met dementie komt deze vorm meer voor. Wat zijn de kenmerken en wat is het ziekteverloop van deze vorm van dementie? Sterre doet daar onderzoek naar kan daar veel over vertellen. Haar onderzoek kan uiteindelijk bijdragen aan de ontwikkeling van een gerichte behandeling. Naast vragen over FTD kunnen ook vragen gesteld worden over de stand van de wetenschap bij andere vormen van dementie. Dat wordt een interessante avond voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, maar ook voor professionals uit de zorg.

Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland en wordt georganiseerd door Rivas, Present, Buurtzorg en SamenDoen. Voor informatie over het Alzheimer Café kan contact opgenomen worden met Francien Boonstra, Adviseur Mantelzorg, 0345-637363.


Hopspice VHL

vianen • In het Hospice Vijfheerenlanden vindt op zaterdag 26 november de laatste inloopmiddag van 2022 plaats. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tussen 14.00 en 16.00 uur.

Het hospice biedt de bezoekers de mogelijkheid om nader kennis te komen maken met wat het hospice voor hen of hun naasten kan betekenen. Het hospice is daarnaast op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilligers staan klaar om alle vragen hierover te beantwoorden.

Meer informatie over de inloopmiddag en het hospice is te vinden op www.hospicevijfheerenlanden.nl. Voor vragen kan contact worden opgenomen met de coördinator van het hospice via coordinator@hospicevijfheerenlanden.nl of 0347-79844. Hospice Vijfheerenlanden is gevestigd aan de Ruinkamp 14 4133 GX Vianen.


Boekenmarkt Leerdam

leerdam • De organisatie van de boekenmarkt in Leerdam bedankt bezoekers voor hun aanwezigheid eerder deze maand. Er werd toen veel verkocht en men haalde een bedrag op van 2.756 euro op voor Stichting African Hands. In het voorjaar hoopt men weer een boekenmarkt te plannen, houd hiervoor de Facebook/Instagram/website of het Kontakt  in de gaten. Voor nu gaat het inleverpunt van de Boekenmarkt Leerdam op donderdag 24 november weer open. In de ochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur en in de avond van 19.00 uur tot 21.00 uur kunt men overtollige boeken weer inleveren aan de Parallelweg 24 in Leerdam. Voor meer informatie, mail naar: boekenmarktleerdam@gmail.com of kijk op www.boekenmarktleerdam.nl.