Fietsmaatjes fuseren

vijfheerenlanden •  Fietsmaatje Leerdam dat in april 2018 van start is gegaan en intussen zeer veel deelnemers telt, gaat vanaf 1 januari 2023 verder onder de naam Fietsmaatjes Vijfheerenlanden. 

Bestuurslid Berry Verwijmeren legt hierover het volgende uit: “Alles wat we hiervoor hebben moeten regelen is haast klaar. Alleen de bankzaken moeten nog worden geregeld.” Over het waarom van deze fusie vertelt Berry: “We zijn eind vorig jaar benaderd door een inwoonster van Vianen. Zij wilde graag meer weten, want zij wilde in Vianen ook een fietsmaatjes project opstarten. Wij wilden natuurlijk graag onze ervaringen en kennis delen, maar stelden ook voor nu we één gemeente zijn, of we niet samen moesten gaan werken. Want dat is veel efficiënter en je bespaart op de kosten omdat je geen twee besturen, inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel en twee bankrekeningen nodig hebt.” 

Verandert niet veel
Verwijmeren: “Er verandert in feite niets, alleen de naam en dat beide projecten onder één bestuur verder gaan. Ook hebben Leerdam en Vianen ieder zijn eigen fietsen. We hebben wel afgesproken dat Leerdam en Vianen de eerste twee jaar financieel gescheiden blijven werken.” Intussen heeft de initiatiefneemster uit Vianen al verschillende acties gehouden om het benodigde startbedrag bijeen te krijgen. Verwijmeren is onder de indruk hoeveel geld er intussen al is opgehaald. Recent nog heeft de visboer van Vianen een loterij gehouden die 500 euro opbracht. Ook is pas geleden door Medipoint, leverancier van de duofietsen, al ter promotie van het Fietsmaatjes project, een duofiets in Vianen neergezet. Ook neemt Medipoint de eerste twee jaar alle kosten voor onderhoud van deze speciale fiets voor haar rekening.

Kijk voor meer informatie op: fietsmaatjeleerdam.nl of fietsmaatjesvijfheerenlanden.nl.