Vragen over verouderde Meester Vos school

HAGESTEIN • ChristenUnie Vijfheerenlanden heeft het college vragen gesteld over de staat van de Meester Vos school in Hagestein. Volgens de partij zijn onder andere de niet-sluitende ramen en in slechte staat verkerende kozijnen een reden tot zorg. 

Middels een raadsinformatiebrief liet het college de gemeenteraad in juli van dit jaar weten dat de bouw van een nieuwe school in Hagestein is uitgesteld naar 2025/2026. Dit met het oog op de multifunctionele locatie die men wil realiseren.

De ChristenUnie stelt: "Ramen die niet goed sluiten en kozijnen die zienderogen achteruit gaan: het is realiteit op de Meester Vos school. Dat geeft reden tot zorg. Niet voor niets is deze openbare school (gebouwd in 1975) bouwkundig aan vervanging toe."

De partij vraagt zich dan ook af of het college zicht heeft op de actuele bouwkundige staat van de school en hoe men -samen met het schoolbestuur- voor een gezond binnenklimaat van de school in de periode tot de vervangende huisvesting gereed is. 

Landelijk probleem
Verouderde, soms ongezonde en niet duurzame schoolgebouwen zijn een landelijk probleem. Eerder dit jaar ondertekenden diverse onderwijsorganisaties een manifest dat het kabinet oproept om te investeren in onderwijshuisvesting. De organisaties riepen het kabinet op om jaarlijks structureel 730 miljoen euro te investeren om verouderde schoolgebouwen aan te pakken.


Steigers afgesloten

AMEIDE • De steigers bij de Lekdijk en Loswal in Ameide zijn afgesloten uit veiligheidsoverwegingen. Dat meldt de gemeente Vijfheerenlanden. ‘Ze zijn te onstabiel wegens zacht geworden hout. We onderzoeken of we de steigers repareren of vervangen.’