• Wethouder Kees Bel opende de Buurt AED.
• Wethouder Kees Bel opende de Buurt AED. Foto: Aangeleverd

Buurt AED in Markiezenhof geopend

Leerdam • Wethouder Kees Bel opende samen met ongeveer veertig buurtbewoners op zaterdag 19 november de nieuwe buurtAED in de Markiezenhof in Leerdam-Oost. 

Bel bedankte iedereen die meegeholpen heeft dit inwonersinitiatief te doen laten slagen. Ook benadrukte hij hoe belangrijk saamhorigheid is voor de leefbaarheid in de samenleving. In het bijzonder bedankt hij initiatiefnemers Grisana Heeres-Triyasut en Alie de Jong, die initiatief namen om het geld onder de buurtbewoners in te zamelen. Na de opening lichtte Otto Heeres de aanwezige buurtbewoners toe hoe het apparaat werkt en hoe het werkt als de AED gebruikt wordt.

Vervolgens gaf Ann van Daalen namens Stichting Reanimatie Alblasserwaard informatie over de werking van de AED aan de hand van video’s en een demonstratie van het apparaat. Verder liet zij een aangrijpende video zien over het belang van burgerhulpverlening. 

Cursus
Naast de al bestaande burgerhulpverleners gaan nog eens twaalf buurtgenoten volgende week op reanimatiecursus. Daarna zullen ook zij zich aanmelden als burgerhulpverlener op HartslagNu.nl. Zo kunnen zij ook in actie komen als dat nodig is. Zo is er niet alleen een AED ingezameld, maar is ook veel breder bekend gemaakt wat ervoor nodig is om de kansen bij reanimatie te vergroten.