Lekpongers klopt koploper

Ameide • Tafeltennisvereniging De Lekpongers uit Ameide klopte dit weekend koploper Drivers uit Hardinxveld-Giessendam met 3-2. Erik Mulckhuyse en Jacob Middelkoop wonnen beiden één enkelspel en zegevierden samen in het dubbel.

Met nog één wedstrijd te gaan staan de Termeise tafeltennissers twee punten achter op de tafeltennisers uit Hardinxveld-Giessendam.


Volley Meerkerk’95 pakt koppositie

Meerkerk • De mannenhoofdmacht van Volley Meerkerk’95 is de verrassende nieuwe koploper in de promotieklasse A. De stand geeft vanwege het aantal gespeelde wedstrijden een enigszins vertekend beeld, maar dat mag de pret in Meerkerk uiteraard niet drukken.

Hekkensluiter Sliedrecht Sport 6 verweerde zich taai in De Linde, maar uiteindelijk wonnen de Meerkerkse volleyballers met 3-1. Met name de broers Dick en Thijs Brakband maakten aanvallend het verschil.


Darrtoernooi in Lexmond

Lexmond • Het darttoernooi Lexmond Dart Masters in Huis het Bosch dat afgelopen weekend gespeeld werd, was het laatste toernooi waar de deelnemers aan de Brutus Tour 2022 hun pijlen konden werpen om zo een plek op de finaledag veilig te stellen. De Tour kon in de afgelopen twee jaar door Covid-19 geen doorgang vinden en het is nu de vraag wie de laatste winnaar uit 2019, Tonny Veenhof, zal gaan opvolgen. 

Darters die deelgenomen hebben aan minimaal vier toernooien uit de Brutus Tour 2022 én in het klassement bij de laatste 32 eindigen, mogen op de finaledag op 11 december aan de oche verschijnen. 

Voorafgaand aan het single-toernooi was er in Lexmond op zaterdagavond eerst een koppeltoernooi. Met veertien koppels ging het darttoernooi van start. Berry van Peer en Jamai van den Herik vormden het winnende koppel.

Zondag streden 44 deelnemers voor de titel in Lexmond en voor een plek op de ranglijst. Hier was het opnieuw Berry van Peer die er met de winst vandoor ging.