Punt voor Brederodes

IJSSELSTIJN • Brederodes heeft op bezoek bij VVIJ een puntje gepakt. In IJsselstijn werd het 1-1.

“Het had meerdere kanten op kunnen vallen vandaag”, vond Brederodes-trainer Marcel Akkerman. “In de eerste helft vond ik ons goed spelen. In de tweede helft zijn zij een stuk beter en stonden wij onder grote druk. Vlak voor tijd krijgen we echter ook nog twee goede mogelijkheden op de winnende 1-2, maar dat had gezien hun overwicht in de tweede helft niet helemaal terecht geweest.”

Tim Wakkermans maakte namens Brederodes na ruim een half uur spelen de 0-1. Ondanks het overwicht van VVIJ in de tweede helft duurde het tot de 78e minuut voor het 1-1 werd. Hierna werd er dus niet meer gescoord.


Thuisnederlaag Leerdam Sport

LEERDAM • Leerdam Sport’55 heeft zaterdagmiddag ook de achtste wedstrijd van deze competitie verloren. In Leerdam won het bezoekende Beesd met 1-4.

De bezoekers namen na zeven minuten de leiding, waarna Juarth Leihitu twaalf minuten later de stand in evenwicht bracht. Dit bleef het tot de rust, maar na de thee liep Beesd uit naar een 1-4 overwinning. "We moeten voorlopig concluderen dat we kwaliteit tekort komen voor de vierde klasse”, was Leerdam Sport-trainer Raymond Sponselee na afloop realistisch. “We hoopten tegen Beesd en Rhelico (waarvan men vorige week met 5-2 verloor) puntjes te pakken. Het valt natuurlijk tegen dat we hier niet in geslaagd zijn. Desondanks blijft de sfeer in de groep goed. We wisten met z’n allen waar we aan begonnen voor dit seizoen en blijven hard werken.”