Tiental Heukelum onderuit bij GJS

DALEM • Heukelum heeft op bezoek bij GJS niet voor een ommekeer kunnen zorgen. De hekkensluiter verloor met 4-1 in Dalem.

De gastheer kwam na een kwartier op voorsprong, maar Heukelum kwam twee minuten later via Thomas van Iperen weer op gelijke hoogte. Dit was ook de ruststand, al raakte Semih Kaplan namens Heukelum nog de lat. Na ruim een uur spelen kwam GJS via een strafschop op 2-1. Extra zuur voor Heukelum was dat aanvaller Menno Dekker met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten. Hij kreeg deze in het tumult dat ontstond na de overtreding. Volgens velen omstanders, ook GJS-aanhangers, was de penalty onterecht. Heukelum kreeg met tien man nog wat mogelijkheden, maar toch was het GJS dat uitliep naar 3-1 en 4-1. Bij de 3-1 liet de scheidsrechter de vlaggende grensrechter staan, ondanks dat het duidelijk buitenspel was.

Invloed scheidsrechter 
Stefan Veltman verving de zieke Heukelum-trainer Jerome Ceton. Hij was trots op wat zijn ploeg had laten zien. “We hebben geknokt en goede mogelijkheden gecreëerd. De invloed van de scheidsrechter op het resultaat was enorm. We krijgen een onterechte penalty tegen en de 3-1 moet afgekeurd worden.