LRC Leerdam boekt ruime uitzege op SVL

LANGBROEK • LRC Leerdam heeft een overtuigende uitzege geboekt op SVL. In Langbroek was de eindstand al bij rust bereikt: 1-4.

LRC speelde een zeer sterke eerste helft en kwam na acht minuten al op voorsprong via Rick van Loo. Fabian van Horssen was de aangever. Vijf minuten later stond de 0-2 al op het bord via Maikel van de Water. De middenvelder schoot een vrije trap prachtig binnen. Halverwege de eerste helft werd het ook nog 0-3 via Sil van Putten. Van Putten kapte drie tegenstanders uit in het strafschopgebied en schoot binnen. SVL maakte hierna de 1-3, maar nog voor de pauze herstelde LRC de marge weer naar drie goals. Fabian van Horssen scoorde op aangeven van Timo Lutters.

LRC-trainer Emanuel Sluis had genoten van zijn ploeg in de eerste helft. “Die was gewoon erg goed. In de rust hebben we benoemd dat het zaak was om zo te blijven spelen, maar dat blijkt toch altijd moeilijk als je ver voor staat. Toch hebben we ook na de pauze niet echt iets weggegeven.”

LRC staat door de overwinning op een tweede plaats met vier punten achterstand op Scherpenzeel.