• Afbeelding ter illustratie.
• Afbeelding ter illustratie. Foto: www.123rf.com

Coöperatieve Diepvries Zijderveld is genoodzaakt haar deuren te sluiten

Algemeen

ZIJDERVELD • De exploitatie van het Diepvrieshuis in Zijderveld wordt per 31 december 2022 beëindigd. Dat heeft de ledenvergadering van de Coöperatieve Diepvriesvereniging op 15 november op voorstel van het bestuur, unaniem besloten. 

De enorme stijging van de stroomkosten is hiervan de oorzaak. Te weinig leden zijn bereid om een veel hogere huurprijs te gaan betalen om de stroomkosten te kunnen ophoesten. Het bestuur heeft de afgelopen weken met alle huurders contact gezocht en hen de vraag voorgelegd of zij bereid zijn in 2023 een sterk verhoogde huurprijs (een verdriedubbeling) te gaan betalen. Naast veel steun en de wens om de Diepvries te behouden, leidde dit meteen ook tot veel opzeggingen. Hierdoor is het onmogelijk de exploitatie rond te krijgen.

Vanaf 1963 is het Diepvrieshuis een markant punt in het dorp. Helaas stopt dit nu na zestig jaar. Het bestuur vindt het bijzonder jammer dat deze unieke voorziening in het dorp Zijderveld verloren gaat. Met veel plezier hebben zij zich hier vele jaren voor ingezet.