Afbeelding
Foto:

VIANEN • De voedselbank zoekt straatcoördinatoren die willen helpen etenswaar in te zamelen in hun straat of buurt.

Minder aanvoer van nieuwe producten en juist meer aanvraag naar voedselpakketten. Dat is iets waar veel Nederlandse voedselbanken mee kampen. Zo ook de voedselbank in Vianen en daarom is men op zoek naar hulp.

Inzamelpunten
“De voedselbank Vianen klopte onlangs bij ons aan of wij kunnen ondersteunen bij het zoeken naar inzamelpunten”, aldus Simone Visser, coördinator VHLvoorelkaar.

“Zij kunnen de vraag momenteel niet meer aan en zijn naarstig op zoek naar extra producten. In Leerdam werken ze ook met straatcoördinatoren en dit is heel succesvol."

Monnikenhof
"We hebben in Vianen het eerste inleverpunt al kunnen realiseren in de wijk Monnikenhof. De Bewonersorganisatie Monnikenhof (BOM) aan de Langeweg 6A in Vianen werkt hier graag aan mee.”

Inleveren van producten kan hier op dinsdag-, donderdag- en zaterdagochtend tussen 9:30 uur en 12:00 uur. Mensen die dus producten over hebben, kunnen ze hier inleveren. 

Helpen
Helpen kan door bijvoorbeeld een bak in de tuin te plaatsen waar buurtgenoten iets in kunnen doneren en ze op te roepen middels een briefje, mailtje of appje om mee te doen.  

Etenswaren en artikelen voor persoonlijke verzorging zijn van harte welkom mits de verpakking ongeopend en intact en de houdbaarheid niet verstreken is. 

Zeer lang houdbare kruidenierswaren zijn in bepaalde gevallen ook na de THT-datum nog welkom. 

Aanmelden
Interesse om straatcoördinator te worden? Reageer dan op de oproep op www.vhlvoorelkaar.nl/inzamelacties