• De bibliotheek in Leerdam.
• De bibliotheek in Leerdam. Foto: Aangeleverd

Open dag Bibliotheek Leerdam

LEERDAM • De Bibliotheek Leerdam houdt op zaterdag 5 november een open dag voor alle inwoners van Leerdam. Wie nog geen lid is, kan dat deze zaterdag gratis worden. Er worden een e-reader en draadloze oortjes verloot onder leden én zij kunnen een cadeau ophalen. Ook zijn er gratis activiteiten voor alle leeftijden. 

Deze dag is een mooie gelegenheid om kennis te maken met het brede aanbod van de Bibliotheek, van voorleesfilmpjes voor kinderen tot een taalwandeling voor volwassenen. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 14.00 uur, de toegang is gratis. Kinderen en jongeren t/m 17 jaar kunnen het hele jaar door gratis lid worden van de Bibliotheek. Tijdens deze open dag kunnen volwassenen dat nu ook. Bezoekers die nog geen lid zijn, krijgen een abonnement voor zes maanden cadeau om kennis te maken met de Bibliotheek. Het abonnement stopt automatisch. Het afsluiten van een gratis cadeau-abonnement is alléén mogelijk op 5 november en voor wie de afgelopen twaalf maanden geen lid was van de Bibliotheek Lek & IJssel. Neem een identiteitsbewijs mee.

Voor alle volwassen leden die lid zijn heeft men een cadeautje om hen te bedanken voor hun lidmaatschap. Dit cadeau kan alleen opgehaald worden tijdens de open dag. Daarnaast kunnen volwassenen kans maken op een e-reader en jongeren tot 18 jaar kunnen draadloze oortjes winnen. Om kans te maken op deze prijzen moeten bezoekers verschillende opdrachten uitvoeren tijdens de eilandroute die zij volgen door de Bibliotheek.

Van 10.00 tot 14.00 uur is er van alles te doen, proberen en beleven. Zoals op de foto met Dikkie Dik (10.00 – 12.00 uur), knutselen (doorlopend), een taalwandeling met taalmaatjes (12:00 – 12:45 uur), voorleesuurtje met Bip: de Gruffalo (13.00 - 14.00 uur), spelen met mini-robots (de hele dag) en een spel waarbij volwassenen ervaren hoe het is om laaggeletterd te zijn (de hele dag).

Bekijk het activiteitenprogramma op www.bibliotheeklekijssel.nl