• Van links naar rechts: Tinie Verwerne, Jan Brouwer, Kees Bel en Wim van Barneveld.
• Van links naar rechts: Tinie Verwerne, Jan Brouwer, Kees Bel en Wim van Barneveld. Foto: Aangeleverd

4.000 euro voor Erf Gasperde

HAGESTEIN • Het inwonersinitiatief Erf Gasperde ontving donderdag een cheque ter waarde van 4.000 euro uit handen van wethouder Kees Bel. Hiermee kan het initiatief onder andere een vereniging oprichten waar belangstellenden lid van kunnen worden. 

Erf Gasperde heeft zich ten doel gesteld een woonvorm voor 50-plussers te realiseren in Hagestein of omgeving. Nabuurschap, oftewel ‘omzien naar elkaar’, is daarbij een kernbegrip. Het plan omvat 24 woningen, zowel huur- als koopwoningen. Wethouder Bel sprak zijn waardering uit voor de plannen: “Een mooi alternatief om langer zelfstandig wonen mogelijk te maken. En dan niet alleen voor de initiatiefnemers zelf, maar ook voor anderen.”

“Het ontwikkelen van een dergelijk project is een kwestie van lange adem,” vertelt Jan Brouwer. “Met een interview in de krant deed ik twee jaar geleden een oproep om mee te denken. Daar melden zich direct al 12 belangstellenden voor. Inmiddels is er een kerngroep gevormd, die zich bezig houdt met de verdere ontwikkelingen. Maar we zijn er nog niet.” Wethouder Bel gaf aan dat het initiatief bij de gemeente ‘op de kaart staat’. “Helaas zijn ook wij afhankelijk van andere partijen, zoals de provincie, als het gaat om bouwlocaties.”

Wie meer informatie wil kan mailen naar erfgasperde@gmail.com.