• Victor Visser maakte vijf goals.
• Victor Visser maakte vijf goals. Foto: K. de Phater

De Linge/PCG komt net tekort

GORINCHEM/LEERDAM • De waterpolomannen van De Linge/PCG zijn er net niet in geslaagd de eerste punten van het seizoen binnen te halen. In Gorinchem werd onnodig verloren met 13-16 van de Ham. 

De start was duidelijk voor de bezoekers. Deze begonnen scherp en er werd snel een 0-2 voorsprong opgebouwd. Het was Victor Visser die met twee goals, waarvan één uit een strafworp de stand terug in evenwicht bracht. 

Hij scoorde uiteindelijk vijf keer en was één van de uitblinkers aan de zijde van de thuisploeg. Na wederom een achterstand van twee goals trok de andere linkshander, Bram van Heuven, de stand aan het einde van de eerste periode naar 4-4. Vervolgens kwam De Ham meermaals op voorsprong, waarna De Linge/PCG weer gelijkmaakte. Zo golfde het spel op en neer en was het zeer vermakelijk om naar te kijken. Aan het einde van de derde periode liep het verschil echter op naar drie. 

Onoverbrugbaar
Deze achterstand bleek toch onoverbrugbaar hoewel het anderhalve minuut voor tijd nog wel 13-14 werd. De thuisploeg had net niet de kracht om door te drukken voor eventueel een punt. Zonde dus voor de mannen van De Linge/PCG.

Doelpuntenmakers aan de kant van De Linge/PCG: Victor Visser 5x, Bram van Heuven 4x, Tjerk Noorduijn 2x, Lennart van Wieren en Oscar Visser beide 1x.