Meerkerk verslaat Wilhelmina'26

wijk en aalburg • SV Meerkerk heeft zaterdag ten koste van een klasse hoger acterende Wilhelmina'26 de volgende ronde van de beker bereikt. In Wijk en Aalburg werd het 1-2. De openingsfase was nog voor de gastheer, die ook op 1-0 kwam. Vervolgens maakte Milan van Dijk echter een wereldgoal voor de Meerkerkers door een vrije trap vanaf 25 meter de kruising in te poeieren. Het gaf de Alblasserwaardse geelzwarten vleugels, want niet veel later werd het 1-2 door een goal van Floren Streefkerk. Na rust werd er niet meer gescoord.

Brederodes stelt teleur

culemborg • Derdeklasser Brederodes is er niet geslaagd om de volgende ronde van de beker te bereiken. Op bezoek bij vierdeklasser Focus’07 kwam de ploeg uit Vianendoor twee treffers van Tim Wakkermans, waaronder een penalty, op 0-2 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Focus kwam echter terug tot 1-2, waarna Brederodes volop kansen miste op de 1-3 en uiteindelijk in de slotminuten twee treffers om de oren kreeg en dus met 3-2 onderuit ging.

Stug HSSC'61 verliest

dalem • HSSC'61 vloog vorige week dinsdag al uit het bekertoernooi na een 4-1 nederlaag bij GJS. HSSC’61 kwam al vroeg op voorsprong via Nicky van Dam, die een afvallende bal de kruiding in joeg. Diezelfde Van Dam raakte met een vrije trap ook nog de lat. Voor rust was het echter GJS dat op gelijke hoogte kwam. Na de pauze kon HSSC’61 nog een kwartier bijblijven, maar in het laatste half uur liet GJS toch het klasseverschil zien en liet het uit naar 4-1.