• Niels Labrie in duel.
• Niels Labrie in duel. Foto: Rick den Besten

Heukelum tankt vertrouwen

HEUKELUM • Heukelum heeft zaterdagmiddag een eenvoudige bekerzege geboekt op Arkel. De tweedeklasser was de derdeklasser in eigen huis met 6-1 de baas.

Dat Heukelum in de competitie pas één puntje pakte was zaterdag niet te zien. De gastheer begon feller aan de wedstrijd dan Arkel en was ook het meest dreigend. Nadat Heukelum al een aantal goede kansen om zeep had geholpen was het de dregeinde Semih Kaplan die na een klein half uur de ban brak. Twee minuten later was het ook direct 2-0 via Thomas van Iperen. Kort hierna benutte Remie Schuurman de eerste kans die Arkel kreeg. Toch was het Heukelum dat voor de laatste treffer voor rust tekende. Menno Dekker haalde de trekker over. Meteen na rust was het duel eigenlijk beslist. Arkel-keeper Tomas Viset leverde de bal in bij Heukelum-aanvaller Menno Dekker, die beheerst de 4-1 binnenschoof. Heukelum hoefde hierna niet zo nodig meer en Arkel bleef simpelweg te slordig aan de bal om het nog echt spannend te maken. Als Arkel er dan eens uitkwam, vormde de uitstekende keepende Max Borowski een sta-in-de-weg. Menno Dekker maakte nog zijn hattrick compleet en Thomas van Iperen maakte de 6-1.

Heukelum-trainer Jerome Ceton erkende dat zijn ploeg een opsteker goed kon gebruiken. “Als je vorige week met 8-1 verliest dan doet dat wel iets met een groep. Het was belangrijk om positief te blijven en ervoor te zorgen dat er geen irritaties ontstaan. We zijn dinsdag wezen padellen met z’n allen en hebben donderdag goed met elkaar gepraat. Vandaag hebben de jongens een positief signaal afgegeven. Arkel was misschien niet goed, maar dat kwam ook doordat wij ervoor zorgden dat ze niet beter konden.”