woensdag 12 oktober

PCOB Ameide, Tienhoven aan de Lek en Lexmond
14:30, Ameide, gebouw De Hoven. De heer Verveer houdt een presentatie over ‘Schepen op de Lek’. Ook niet-leden zijn welkom.

Kunstschilder in Stedelijk Museum Vianen
19:30 - 21:30, Vianen, Stedelijk Museum Vianen. Frank is kunstschilder van landschappen en is, met meerdere schilderijen, mede-exposant in de huidige tentoonstelling “Schilders langs Lek en Linge. Van zijn hand is ook de beelddrager van de tentoonstelling. Geboren in Nijmegen en thans woonachtig in Ameide. Zijn atelier? De uiterwaarden! Kom meer te weten over Frank en zijn werk. In de woorden van Frank: 'En nu thuis afmaken!' Het is wonderlijk hoe bijna iedereen buiten al een mening heeft over een werk. Terwijl men niets weet. Niet over het schilderen maar ook niet over mij. Over het landschap, over drijfveren, het moment en de plek.” Kosten 15 euro. Inschrijven vooraf bij: pers@stedelijkmuseumvianen.nl.

zaterdag 15 oktober

RommelZolder Nieuwland
09:30 - 12:30, Nieuwland, Dorpsplein 1. Zaterdag 15 oktober tussen 9.30 en 12.30 uur is de RommelZolder in Nieuwland (Dorpsplein 1) weer open. U kunt terecht voor decoratiespullen, kleding, sieraden, boeken, speelgoed en nog veel meer. De koffie staat klaar. Wees welkom.

Praiseavond Nieuwland
20:00, Nieuwland, Het Brandpunt. Zaterdag 15 oktober 2022 om 20:00 is er in het Brandpunt een praiseavond onder muzikale begeleiding van de praiseband Think Twice en Arjen Niezen zal er spreken. Het thema van de praiseavond is Praise Arises. De inloop is vanaf 19:45 en na afloop is de kantine open. Collecte voor de onkosten. Consumpties na afloop op eigen kosten. Mocht je vragen of opmerkingen hebben mail dan naar singinnieuwland@gmail.com.

zondag 16 oktober

Introductie Workshop Chillicious Chi Neng Qigong
Chillicious lifestyle dompelt geïnteresseerden op 16 oktober onder in de wondere wereld van Qi (energie) vol rustige bewegingen met aandacht voor body & mind aan de Appeldijk 39 in Gorinchem. De basisbeginselen van Chi Neng Qigong komen aan bod. Deze beproefde bewegingsleer levert meer energie, een sterker immuunsysteem, rust in je hoofd en een vitaler lichaam op waardoor deelnemers lekkerder in hun vel zitten. Deelname is inclusief haar boek 'In 10 stappen lekker in je vel. Beweeg eenvoudig naar een gezonder leven'. Met tips en video's om dit zelf thuis ook door te zetten. Via rustige vloeiende bewegingen, vergelijkbaar met yoga, in combinatie met gerichte aandacht ontstaat meer ontspanning en vitaliteit. Chillicious Chi Neng Qigong laat mensen sprankelen. Deze ochtend is als een cadeautje voor jezelf. Ervaring is niet nodig. Vooraf aanmelden gewenst via cisca@chillicious.nl. Vol is vol (max. 8). Investering: € 49,- inclusief boek, video's, hand-outs, thee, koffie, vitaal water en lekkers. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.chillicious.nlDatum en tijd: 16 oktober 2022, 10.00 - 13.00 uur.Locatie: Appeldijk 39, 4201 AG Gorinchem.

woensdag 19 oktober

open les Prago Ameide
10:00 - 12:00, Ameide, BijBram. Bij zorgboerderij Bij Bram worden sinds begin van dit jaar lessen gegeven in taal, rekenen en computeren voor mensen die moeite hebben met leren. Deze lessen worden gegeven door Stichting Prago en zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Alhoewel de lessen gegeven worden bij Bij Bram zijn ze toegankelijk voor alle inwoners van Vijfheerenlanden die moeite hebben met leren.

Open eettafel Hagestein -Hoef en Haag
12:00 - 14:00, Hagestein, Dorpsstraat. Op Woensdag 19 oktober is er weer de open eettafel Hagestein/Hoef en Haag in de aula van Dorpsstraat 28. Opgeven kan tot en met zaterdag 15 oktober bij Bep van der Lee via 0630130815 of bij Nel de Leeuw 376636.

zaterdag 22 oktober

Playmobil Fandag
09:00-17:00, Beesd, 1001FarmToys. Playmobil fandag zaterdag 22 okt. Speurtocht met verloting; Diorama punten wedstrijd; Workshop Dioramabouwen; R/C racebaan; R/C demo’s met auto’s; foto wedstrijd; boven spelen met Playmobil; standhouders verkoop beurs met nieuw en gebruikte Playmobil; elk uur een klein evenement zoals verloting; raad van avontuur; veiling speciale dozen; elk honderdste bezoeker ontvangt een prijs. De activiteiten kosten 1 euro p.p of per lot, de opbrengst gaat naar een plaatselijk kinderdoel. www.1001FarmToys.nl

maandag 24 oktober

‘Op weg met Handelingen’; goed nieuws in de 1e en 21e eeuw met John Van Eck
20:00 - 22:00, Leerdam, Bethelkerk. Hoe communiceren we het evangelie? Met elkaar in de gemeente van Christus als we het christelijk geloof doorgeven aan de volgende generatie of als we hen die buiten de kerk zijn, willen bereiken? In wijkgemeente Kerk aan de Linge zijn we in de erediensten bezig met het Bijbelboek ‘Handelingen van de apostelen’. Daarbij vragen we ons af: Wat is het geheim van de apostelen geweest toen ze in het Romeinse keizerrijk de moed hadden het evangelie met volle overtuiging te verbreiden in een totaal andere cultuur. Dr. John van Eck start zijn verhaal op 24 oktober om 20:00 uur in de Bethelkerk aan de Westwal 29A in Leerdam.