• De Motel Kingz.
• De Motel Kingz. Foto: Aangeleverd

Motel Kingz keren terug in GO

leerdam • Na een onderbreking van een paar jaar zijn ze weer terug, Motel Kingz en wel op zatewrdag 22 oktober in Stadspodium GO in Leerdam. 

Motel Kingz is de Nederlandse bluesband met een nspirerende en spannende mix van West Coast blues, Swing en Chicago blues. Voorzien van een vleugje country en soul, en altijd geserveerd op onverwachte en onnavolgbare wijze. Vanuit het hart van Nederland, Leerdam, traden zij in 2006 aan in de Nederlandse bluesscene. Jong en leergierig, en geïnspireerd door artiesten als James Harman, The Fabulous Thunderbirds, Junior watson en Red Devils, legden zij zich toe op het op eigenwijze interpreteren van bekende en meer obscure bluesklassiekers. Altijd met respect voor de oude meesters en met gevoel voor traditie, maar zonder te vervallen in afgezaagde aftreksels van the originals.

Diepere lagen
Waar in 2006 nog het predikaat ‘jonge honden’ gold, kan men nu met recht de uitspraak doen ‘aged like good whiskey’. Hun presentatie kent nog meer diepere lagen, hun interpretatie van de klassiekers doet nog meer recht aan de essentie van blues en tegelijkertijd staat eigenziningheid nog altijd voorop. Er zijn immers al genoeg bluesbands die gevangen zitten in opgelegde bluesformats. Zo niet bij de Motel Kingz. Entree: 7,50 euro, start programma om 20:30 uur.

q  https://www.go-leerdam.nl/