Afbeelding
Foto:

Kinderboekenweek geopend

vianen • In de Bibliotheek Vianen vond op woensdag 5 oktober de aftrap van de Kinderboekenweek plaats. Dit gebeurde onder grote belangstelling van 28 leerlingen uit groep 7 van basisschool De Rank. 

Samen met Lekjutter Maarten Kerkhof van Lekjutters Vijfheerenlanden opende wethouder John van der Velden die ochtend de Kinderboekenweek feestelijk. De opening sloot goed aan bij het thema van de Kinderboekenweek ‘Gi-Ga-Groen’. Lekjutter Maarten startte namelijk met een presentatie over zwerfafval en de effecten ervan op de natuur. De kinderen waren erg betrokken bij dit onderwerp. Hierna kregen zij een boek om uit te pakken en de opdracht om vervolgens het verpakkingsafval te scheiden. Vervolgens las de wethouder voor uit ‘Bibi’s doodgewone dierenboek’ van Bibi Dumon Tak, waarna de kinderen deelnamen aan een puzzelronde die ze met succes hebben afgerond.

De Kinderboekenweek is een landelijke campagne om kinderen te enthousiasmeren om meer te lezen en duurt nog tot en met 16 oktober. De Bibliotheek Lek & IJssel organiseert op de hoofdvestigingen deze week allerlei activiteiten voor kinderen tussen 4-12 jaar die in het teken staan van de natuur. Kinderen van deze leeftijd die nog geen lid zijn van de Bibliotheek ontvangen een  insectenvergrootglas cadeau als zij gratis lid worden tijdens deze week. Ook maken zij dan kans op een voederhuisje bouwpakket. Kinderen tot en met 17 jaar kunnen altijd gratis lid worden van de Bibliotheek. Meer info: www.bibliotheeklekijssel.nl/kinderboekenweek.