AquaZoo Leerdam op de Vivariumbeurs

rosmalen/leerdam • Een team van AquaZoo Leerdam was vorig weekend met een stand  aanwezig op Vivarium in Autotron Rosmalen. Deze beurs brengt het mooiste bij elkaar van wat in de aquarium-, paludarium- en terrariumhobby te vinden is.

Zoet- en zoutwater aquaria, met vissen, planten en koralen besloegen het grootste gedeelte van het evenement, wat uniek is op Europees niveau. Ook het inrichten daarvan kwam ruimschoots onder de aandacht. De basis van dit internationale evenement is de educatie en verkoop die zo’n 180 standhouders bieden. De grootste winkeliers waren aanwezig om hun producten en winkels onder de aandacht te brengen.

AquaZoo Leerdam was zoals vaker ook aanwezig met een stand. Een enthousiast team onder de bezielende leiding van Edwin Verkuyl is maanden bezig geweest met de voorbereiding. Men had speciaal ingerichte aquaria tentoongesteld. Er was een informatiestand en een hoek met promotie- en souvenirartikelen. Met name het centraal opgestelde, cirkelachtige, aquarium trok belangstelling. Daarnaast werden ervaringen uitgewisseld en nieuwe contacten gelegd.

AquaZoo is een unieke onderwaterdierentuin. In de permanente expositieruimte aan het Lingesteynplantsoen 21 te Leerdam staan 40 aquaria opgesteld. Zij geven een overzicht van de vele soorten vissen en lagere diersoorten afkomstig uit verschillende werelddelen. Zo bezoekers oog in oog te staan met zoet- en zeewatervissen, zoals haaien, piranha’s, zeesterren, anemoonvissen, discusvissen, zeepaardjes, kleurrijke koralen en anemonen. Ook is er een paludarium met  unieke planten, kikkers en daggekko’s. Regelmatig worden er jonge haaien geboren in AquaZoo. De haaien leggen eieren, die in de haaienbabykraam worden gehangen tot de kleine haaitjes uit het ei komen.

De aankomende herfstvakantieperiode is AquaZoo iedere dag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Deze periode is van zaterdag 15 oktober 2022 tot en met zondag 30 oktober 2022.